CSM nv heeft, samen met Sulzer Chemtech, een contract met Synbra getekend voor de productie van biologisch afbreekbaar piepschuim.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Lezers Schrijven 08/09/2008 15:37
CSM nv heeft, samen met Sulzer Chemtech, een contract met Synbra getekend voor de productie van biologisch afbreekbaar piepschuim. Dit heeft de producent van bakkerij- en voedingsingredienten maandag bekend gemaakt, zonder daarbij financiele details te geven.

Dit is het eerste contract dat de CSM-divisie Purac binnenhaalt op het gebied van bioplastic. Purac produceert een monomer gemaakt uit melkzuur die gebruikt kan worden voor de productie van bioplastic. CSM levert samen met Sulzer Chemtech de technologie om de bioplastic te produceren.

Het voordeel van de door CSM ontwikkelde techniek van bioplastic gebaseerd op melkzuur is dat het tot een hogere temperatuur verhit kan worden. Het bestaande bioplastic kan tot 50 a 60 graden Celsius verhit worden, terwijl bioplastic op basis van CSM's technologie tot 175 graden Celsius verhit kan worden.

Afnemer Synbra verwacht dat de in Nederland te bouwen fabriek eind 2009 klaar zijn zal zijn en een capaciteit van 5.000 ton per jaar heeft. Synbra wil de capaciteit daarna uitbreiden tot 50.000 ton biologisch afbreekbaar piepschuim per jaar.

"Alhoewel het biologische afbreekbare piepschuim duurder zal zijn dan het traditionele piepschuim hebben een aantal klanten al een zogenaamde letter of intent getekend", aldus Jan Noordegraaf, algemeen directeur van Synbra Technology. Een van de klanten die het biologisch afbreekbare piepschuim gaat gebruiken is volgens hem Fatboy, de producent van zitzakken. "Wie de andere klanten zijn kunnen we nog niet bekendmaken, maar het gaat in ieder geval om grote namen op het gebied van hoogwaardige verpakkingen", zegt Noordegraaf.

Analisten reageren positief op het nieuws. "Gebaseerd op een productie van 50.000 ton in 2010, verwacht ik van dit contract een stijging van de winst per aandeel CSM in 2010 van 6%", aldus ING analist Marco Gulpers. Gulpers verwacht meer goed nieuws op dit gebied omdat het contract met Synbra niet exclusief is. De analist handhaaft zijn buy advies.

"Het aandeel CSM is na de winstwaarschuwing tijdens de eerste halfjaarcijfers van dit jaar hard afgestraft, maar dit nieuws is precies de reden waarom we ons buy advies handhaafden", zegt Royal Bank of Scotland analist Jeroen van Harten. Ook hij verwacht dat er de komende tijd voor CSM nog meer deals op het gebied van bioplastic aankomen.

Het aandeel CSM noteert omstreeks 15.10 uur 4,9% hoger op euro 19,45 terwijl de Midkap met 3,2% stijgt.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL