Geachte redactie van Xea,

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Lezers Schrijven 23/01/2008 10:05
Ik ben het meer dan volledig eens met jullie benadering over de modelportefeuille en de werking van de beurs. Er wordt momenteel niet meer gehandeld maar "mishandeld" in beurskoersen.

Ik heb regelmatig kennisgemaakt met dit fenomeen. Waar ik me bovendien mateloos aan heb geƫrgerd is het "wegzappen" van een biedkoers precies op het moment dat ik zelf inleg op die koers. Misschien gebeurde dat vroeger ook wel maar tegenwoordig kun je dat zelf heel aardig volgen met Binck en Alex.

Ik ben een kleine belegger en wil niet meer de speelbal zijn van mensen / bedrijven die de knoppen bedienen. Draka was bij mij het fonds dat de deur dichtdeed. Ook ik heb vanaf eind november en in december mijn aandelen portefeuille de deur uitgedaan.

Ik beleg nu alleen nog in grondstoffen en turbo's. Duidelijk meer korte termijnhandel. Ik zit al meer dan 25 jaar op de beurs maar ik had er nu schoon genoeg van.

Overigens ook in die korte termijnhandel en turbo's zitten "boevenstreekjes". Ik heb een poosje adviezen opgevolgd van een adviseur op het gebied van turbobeleggen om er wat meer in thuis te geraken. Echter wat gebeurde daar regelmatig? Op het moment dat er een advies kwam om een turbo te verkopen hield ABN de turbokoers een halve dag tot soms een dag lager dan de waardeberekening aangaf en was de spread ineens veel groter. Volgens mij zit er bij ABN of bij het fonds van de onderliggende waarde een handelaar aan de knoppen die zelf ook lid is van diverse adviseurs of op z'n minst allerlei adviezen volgt en daarnaar (mis)handelt.

Ik ben dus ook daarvan alweer snel lid-af geworden.

Ik zoek m'n eigen weg en volg met meer dan belangstelling jullie site en strijd tegen dit soort vervuiling in de handel.

Succes!!

Reactie XEA.nl
Met dank aan een lezer, was eerst tussen de spam terecht gekomen, maar vandaag 23 jan. weer boven gekommen.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL