“Olie binnen 30 dagen naar $65”

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Lezers Schrijven 25/06/2008 06:04
(MP) Beleggers die willen speculeren op een oliedaling moeten dat snel doen, want straks kan dat misschien niet meer. Het Amerikaanse congres is van plan om de speculatie in olie aan banden te leggen. Handelaren moeten mogelijk een grotere margin-positie aanhouden en pensioenfondsen mogen misschien al helemaal niet meer in grondstoffen beleggen.

Met dit soort maatregelen wil het congres de speculatielucht uit de olieprijs laten lopen. Volgens verschillende analisten zou de olieprijs binnen 30 dagen terugvallen naar 65 tot 75 dollar per vat als de wet van vraag en aanbod niet beïnvloed wordt door speculatie. Fadel Gheit van Oppenheimer meent zelfs dat dan een prijs van minder dan 60 dollar op de borden komt.

www.marketwatch.com/...

Toch maar even wachten met tanken? Dat heeft weinig zin, want het duurt altijd wel even voordat eventuele wetswijzigingen van het congres ook echt worden doorgevoerd. Bovendien is het nog maar afwachten of de analisten het goed zien en dan nog zijn er meer dan voldoende handelsplatformen buiten de Verenigde Staten waar speculanten terecht kunnen. Voorlopig kan de olieprijs dus nog alle kanten op.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL