Innoconcepts versus TomTom

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/06/2005 07:38
Innoconcepts een bedrijf dat uitvinding in de markt zet en TomTom heeft haar vinding in de markt gezet.
Over 2004 heeft Innoconcepts EUR 6,8 miljoen winst netto gemaakt en TomTom EUR 27,7 miljoen. Innoconcepts heeft per 31/12/2004 ca. 14,5 miljoen en TomTom heeft 105,4 miljoen aandelen uitstaan.
Innoconcepts heeft aanzienlijk lagere marges dan TomTom, maar het aantal aandelen uitstaand is bij TomTom ruim 7 maal groter, dus daar is de spoeling dunner. Dat liet de winst per aandeel al zien in 2004 bij TomTom met EUR 0,26 p.a. en Innoconcepts komt op ca. EUR 0,52 uit volgens onze berekening.
De marges bij Innoconcepts stonden onderdruk door de dure olieprijs (plastics) en als je dan toch nog een brutowinst stijging van 48% weet te halen voor goodwill en afschrijvingen en per saldo ca.33% overhoudt netto, dan mag je daar toch mee thuiskomen.
TomTom zal door de hoger winstmarges, nieuwe concurrenten krijgen, want op die markt valt wat te verdienen en dan zullen de marges met sprongen omlaag gaan.
De Chinesen zullen niet stil zitten om TomTom te helpen met de concurrentie en daar heeft Innoconcepts geen last van, want die (Chinesen) doen juist zaken met Innoconcepts. Ook nemen de product mogelijkheden van I-Pac ruim 80% belang van Innoconcepts steeds meer toe en zal de marges positief beinvloeden.
Juist "contra" bij TomTom. Ook de inkomsten van "royalties", zijn inkomsten waar Innoconcepts weinig meer voor hoeft te doen, dus dat is eenvoudig geld verdienen.
Wij zien de toekomst voor Innoconcepts als duidelijk positiever in dan voor TomTom. Innoconcepts zit in een groeimarkt en TomTom lijkt aanzienlijke concurrentie te moeten toestaan, dus krimpende marges.
Als wij dan naar het aantal aandelen en de koers van beide bedrijven kijken, dan vinden wij de waardering voor Innoconcepts in verhouding met TomTom "te laag"!
Als wij dan uitgaan van de winst over 2005 voor TomTom van EUR 0,50 en voor Innoconcepts van EUR 0,65, betaal je voor TomTom ca. 38 de K/W en voor Innoconcepts ca. 13,5 K/W en de huidige koersen zijn voor TomTom ca. EUR 18-19 en Innoconcepts EUR 8-9.
Dan laat de koers afwijking al zien waar de onderwaardering zit.
Dan schrijven wij het aandeel Innoconcepts betere mogelijkheden toe, vandaar ook ons koop voor de modelportefeuille.

Bericht om ca. 16.00 uur,
Innoconcepts koers wordt met kleine hoeveelheden van 84-500 stuks in de laat en een meer vraag die iets lager in de bied ligt bepaald.
Een grote koper zou de koers van het aandeel zo naar hogere niveaus brengen.
Op dit moment ca. 40.000 sts.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL