Verslag AVA Innoconcepts te Rotterdam en keuze div. is 1 op 45 oude

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/06/2004 17:05
Om ca. 10.00 uur opende de voorzitter de heer G.Jansen Venneboer de vergadering die hij strak leidde en even moest wennen aan de spervuur van vragen, waar meestal maar beperkt op geantwoord werd.
Aanwezig waren ca. 40 aandeelhouders met totaal ca. 51% van het aantal uitstaande aandelen. De heer Zwartendijk was afwezig, oorzaak de AVA was eerst op een andere datum gepland.
Maar doordat de cijfers pas 1e Pinksterdag uit Hong Kong vandaan kwamen, konden wij pas de tweede Pinksterdag met de jaarcijfers komen. Dit naar aanleiding van ons (red.) betoog, schaamt u zich soms voor de mooie cijfers en U spreekt van een "actief" investor relation beleid, nu dat kunnen wij niet zeggen!
Hij begreep de kritiek en dat hinderde Innoconcepts ook en dat zal volgend jaar niet meer gebeuren.
Hij nam de gebruikelijke zaken door, van plaatsing advertentie etc. en gaf toen het woord aan de Heer P.A. Pruijssen.
Die gaf een zeer uitgebreid verslag over wat Innoconcepts nu voor een strategie voor ogen heeft en over de technische zaken en producten, die op een tafeltje getoond stonden.
Vooral bij de uitstekende vooruitgang van I-Pac stond hij stil en liet zien welke voortgang in nieuwe producten werden/wordt gemaakt bij I-Pac. Ook de heer v.d.Jagt gaf uitleg over de financiele aspecten, in een goed wissel verband met Novem en Innoconcepts.
De kernactiviteiten zitten in; Reiniging (Innoconcepts schoonmaakindustrie) en kunstofverpakking technologische producten (I-Pac). Daar wordt het strategisch plan op gefocust.
Ook werd even stilgestaan bij de verkoop van InnoSeal eind 2003, daar komen nu nog licentierechten jaarlijks vandaan en zoals onze buurman aan het tafel tijdens de AVA plots zei;" Innoconcepts bezit met die licentierechten een goudmijntje" en dat is ook eigenlijk zo.
Zij hoeven er niets meer voor te doen en krijgen toch geld binnen, na verkoop ervan.
Na de AVA hoorden wij, dat Innoconcepts door Novem, een investeringmaatschappij, naar de beurs was gebracht en dat leek niet bij de meeste aanwezigen bekend te zijn. Novem bezit nu nog ca. 61% van de aandelen van Innoconcepts en de laatste verkoop van aandelen Innoconcepts was in november 2003 geweest. Dit naar aanleiding van een vraag van ons. De vraag was, de koers wordt door een "dumping" steeds rond de koers van EUR 5 gehouden en het zal ons niet verbazen, dat een grote partij belang heeft bij deze koers van EUR 5.
Dat was dus niet Novem en niet de heer langerak, die algemeen Directeur is bij Novem B.V. en zelf geen aandelen van Innoconcepts heeft. Op onze vraag; in het AFM reg. 1996 staat dat de heer Langerak nog 72,21% heeft, blijkt de melding in het register van transactie bij de AFM maar 61% te staan, daar heeft Innoconcepts al contact met de AFM over gehad, maar dat lijkt niet anders te kunnen.
Innoconcepts schoonmaakindustrie voornamelijk Engeland. De eindgebruikers worden steeds kritischer en de invoering van HACCP zorgt voor meer kwaliteitsbewustzijn bij de eindklant. Daar komen inkomsten uit omzet en verkoop vandaan.
I-Pac, = het spuitgietproces (dat is onze focus en daar liggen onze roots).
Het proces van maken behelst; grondstofkorrels (de grondstof kostenstijging daarvan was in 2003 ca. 30%, is nu stabiel), die korrels worden verhit in een matrijs gedrukt, de vorm wordt gevuld en afgekoeld en de matrijs gaat weer open en soms wordt met pinnen (want de matrijs kan heet zijn) het producten er weer uitgedrukt.
Dit proces wordt in licentie gedaan en in samenwerking in China en de administratie zit in Hong Kong. Daar is een nultarief voor de belasting. Want in Hong Kong wordt alleen belasting geheven over producten die daar gemaakt zijn. Het fiscaal compensabelbelasting dat wordt opgebouwd, is eeuwigdurend en dat verhoogt de prijs van het aandeel Innoconcepts alleen maar. Innoconcepts verwacht t.z.t toch wel het compensabelbelasting bedrag te kunnen gebruiken.
I-Pac maakt steeds nieuwere en betere producten, die aan de vraag voldoen. Waren het eerst rechte producten, nu ook hoeken met rondingen en scharnieren, CD's en DvD's producten. Werden er in 2002 250 miljoen doosjes van die producten afgeleverd, in 2004 wordt de schatting van een aanzienlijke stijging (30-45% schaal Mock) verwacht en daar zal het in de toekomst niet bij blijven. Er zijn ongekende mogelijkheden met dat product. Op onze vraag, is de grondstof afbreekbaar, dat wist men niet. Nu neem dan eens contact op met CSM, die hebben een afbreekbare grondstof en dan bent u ook nog eens "milieu" vriendelijk bezig.
Daar was een heel goede geste, zei men achter de tafel.
Ook is I-Pac bezig met een HandlingSysteem, dat zijn kleine kaartjes van voetballers, wij zijn bezig met die van Manchester United en daar zien wij goede mogelijkheden in en dat kan een verzamelobject worden (red.).
Ook heeft I-Pac in 2003 in de VS goede vooruitgang gemaakt, met bestaande en nieuwe producten.
Waar bestaat de omzet van Innoconcepts uit?
Omzet van producten, uit licentie inkomsten en intellectuele eigendommen. Ook zijn er nog overige inkomsten uit o.a. huishoudelijke apparaten, waar Innocencepts mee gestart was.
Wij zien in I-Pac de groei zitten, waar wij dan ook de meeste aandacht op richten; de multi media verpakking(en).
Wat gaat er met I-Pac gebeuren? Nu, er kan van alles mee gebeuren en wij weten het zelf nog niet. Daar wordt nog over nagedacht en daar zijn wij nog niet uit. Dus geen beursgang?, dat zeggen wij niet, maar wat of hoe, wij weten het echt nog niet. Nu, daar zetten wij onze vraagtekens bij (red.), maar dat het een zeer goede toekomst heeft, werd ons wel duidelijk.
Waarom geeft u geen splitsing van de omzet, nu, dat doen wij niet uit praktisch en commercieel oogpunt. Is ook moeilijk te geven, door de complexe vorm van licentie inkomsten etc., wij zijn meer voor iets in de markt te zetten, te brengen. Dat vraagt veel tijd en daardoor maakt de holding "verlies". Het verlies bestaat uit ontwikkelingskosten, financiering etc., maar de andere onderdelen, die de producten/ontwerpen naar de markt brengen, die maken het resultaat weer uitstekend. Wij kunnen (op een vraag) dus geen kostprijs bepalen, zo werken wij niet. Waarom is er dan een kruisverband met Novem? Dat komt, doordat Novem een Investeringsmaatschappij is en die heeft Innoconcepts naar de beurs gebracht en daardoor is de relatie nog zo sterk. En soms hebben wij niet de kennis en middelen, dus Novem en Innoconcepts is een perfecte combinatie.
Ook zullen de inkomsten (licenties) per jaar kunnen verschillen, maar dat er een stijgende lijn gaat komen, kan haast niet uitblijven.
Uw waardering door de recente uitbreiding van Uw belang in I-Pac, komt volgens mijn berekening uit op ca. EUR 138 miljoen, zei een spreker. Is dat juist?
Wij vinden van wel, want wij hebben drie partijen laten kijken naar deze zaak en die kwamen in de buurt van die ca. EUR 25 miljoen, voor dat belang!. Dan is uw bereking voor uw rekening, maar het benadert wel de waarde, die aan onze uitbreiding van het belang door partijen is gegeven.
Ook gaf de heer Teerling van Novem tekst en uitleg over de intentie die Noovem heeft met Innoconcepts. Dat is een zakelijke en strikte en wij verkopen geen aandelen Innoconpcepts. Wij zien het, als Investeringsmaatschappij, als een goede belegging.
Die royalites waar komen die vandaan? Uit Inkomsten van producten in licentie, uit B. to B. en uit comsumentenproducten. Hoeveel? kijk op blz 26, vorig jaar EUR 2,957 miljoen en het jaar ervoor klein EUR 10 miljoen aan omzet.
Het dividend is te laag zei de heer V. Vorig jaar was dat ca. 25% pay-out en nu 30% en wij zijn een bedrijf in opbouw en wij gaan de goede kant op. Het dividend voorstel is EUR 0,11 of keuze van 1 op 45 oude. ex.datum 1 juli en betaalbaar 19 juli a.s.
Hoe wordt het jaar 2004, wij zijn al 5 maanden ver, zei de heer v.d. M..
Ja, dat weten wij, maar wij kunnen niet verder gaan als dat, alle onderdelen die producten in de markt zetten, weer betere resultaten zullen laten zien, dan in 2003. Verder kunnen en willen wij niet gaan.
Wij van de redactie hebben het vermoeden, dat de snelheid van administratie in China weleens te wensen overlaat en dat daardoor ook de inzichtelijkheid van resultaat, moeilijk is in te schatten. Ook werd de toch vrij stevige verhoging van de commissaris vergoedingen goedgekeurd, met twee onthouding. Wij waren er een van, want een verhoging van 64% en 47% was teveel. De voorzitter legde uit, dat er na 1998 geen verhogingen waren geweest. Dat zij zo, maar dan had U een toelichting kunnen geven, een goede les voor de volgende keer, en daarom onthouden wij ons. Volgend jaar zullen wij ons bezig houden met de Corporate Governance, de meest zijn wij het wel mee eens, maar als klein bedrijf hebben wij tegen enkele zaken onze bedenkingen, maar daar zullen wij het volgend jaar over hebben en toelichten. Verder werden de andere punten er doorgehamerd en kon de vergadering om ca. 13.15 worden gesloten.
Na de AVA hadden wij een gesprek met de heren Lieve en Langerak en daar kwam wel naar voor dat het bedrijf mogelijkheden in zich heeft, die zijzelf ook nog moeilijk kunnen inschatten. Vandaar ook de terughoudendheid, met de I-Pac.
Innoconcepts heeft iets in de hand, waar de toekomstige mogelijkheden nog niet bekend/ in te schatten zijn.
Nu misschien 8 euro en volgend jaar 12 euro, zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.
Kortom, Innoconcepts wil I-Pac niet "verkladden" en daar zullen de aandeelhouders van Innoconcepts wel bij varen (redactie XEA.nl) kijk ook eens de de fiscaal compensabele verliezen, die geven nog eens extra waarde aan het aandeel, bij een overname door een partij, die deze direct en ineens kan compenseren.
Onze conclusie is dan ook, dat Innoconcepts "stille" mogelijkheden bezit, waarvan de waarde en toekomstige waarde nog niet berekenbaar is.
Dus zoals onze buurman in de zaal zei, weleens een goudmijntje kan zijn/worden.
Bij het verlaten kregen de aanwezigen nog twee producten mee en de sfeer was goed en soms ook scherp, waar alle partijen, het bestuur en de aanwezige aandeelhouders van geleerd hebben.
Wij van de redactie hebben een goede en leerzame dag gehad.
Wij hebben een goed beleggingsaandeel in de modelportefeuille, die weleens een goed rendement kan gaan opleveren.
Morgen nog cum dividend te kopen en wij zien het als koopwaardig, met stille extra waarderingen in zich.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL