Verslag van de Algemene Verg. v. Aandeelhouders Innoconcepts.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/06/2008 17:31
Beknopt verslag van de AVA van Innoconcepts te Rotterdam.
Om 10.00 uur opende de voorzitter G. Jansen Venneboer de vergadering en het liep lekker. Wat een verschil hoorden wij na de AVA door iemand zeggen, in vergelijking met vorig jaar. Aanwezig waren ca. 40 mensen met 8.092.355 aandelen = 35,69% en daarvan had het bestuur voor 5,2 miljoen sts een volmacht gegeven.
De voorzitter nam de gebruikelijke stukken door en zei dat de heer Langerak zich door zijn vrouw wegens ziekte had afgemeld.Verder was de heer Drs P. Pruijssers ook niet helemaal fit.
Maar het resultaat van Innoconcepts was wel fit,
Omzet Intellectueel Eigendomsrechten steeg van 18,2 miljoen in 2006 naar 18,7 miljoen in 2007.
Het resultaat steeg van 13,1 miljoen in 2006 naar 17,9 miljoen in 2007.
Het balanstot. steeg van 108,5 miljoen in 2006 naar 150,7 miljoen in 2007
De solvabiliteit daalde iets ondanks het gestegen balanstotaal, ging van 71,1% naar 70,4%. Dus daar geen pijn van.
De heer Pruijssers gaf aan de hand van sheets een presentatie over Proventec, kreeg op vragen ondersteunen van de Dir. van Proventec, de Heer P Teerling (heeft in Inno zelf 5,95%) en ook de mogelijkheden (die zijzelf nog moeilijk kunnen inschatten) en kansen van I-Pac.
Proventec is een deelneming van Inno (36,9% en daar heeft de zoon van Langerak 23 jaar oud, ook nog eens 15% van/in.
Die deelneming doet het goed en heeft kansen, maar als er een koper t.z.t. komt, en die wil een goede prijs betalen, gaat '’t weg”. Al onze aandacht voor I-Pac.
De notering in Parijs is een succes geworden, want de koers steeg met meer dan 45% in korte tijd (not. vanaf 22 mei j.l) en in die tijd is ca. de normale jaaroet al gedraaid. De groei van Proventec zit in Duitsland, Frankrijk, Oost Europa, Midden - Oosten en Nrd. Amerika.
Proventec doet in Cleaning Solution en Protective Coating Solution.
OspreyDeepclean Healthcare Tools zit ook onder hun paraplu,
o.a. bij
- operatie kamers
- Bedden
- ziekenauto's
- gordijnen etc, ontsmetten
Proventec is van een eenvoudige aanbieder van schoonmaak artikelen uitgegroeid tot een "wereldsuplier" adviseur voor ziekenhuizen, dat ook nog eens wetenschappelijk is bewezen en Proventec de aanbeveling krijgt met haar machines/systemen.
Proventec heeft ook nog andere activiteiten, o.a. brandvertraging voor rietendakken van woningen etc. Daar lieten ze een kleine video van zien en het werkte wel hun vertragende behandeling met een "stof".
Een aanwezige zei dan ook, jullie hebben Proventec zitten aan te praten.

Nu over Inno's I-Pac.
De vraag is, kan I-Pac op de middellange termijn haar technologie zo ontwikkelen of profileren als een interessante en profijtelijke niche-technologie in de enorme grote kunststofmarkt of dat zijzelf in staat zijn een en ander zo te positioneren, dat de technologie een internationale "standaard"kan worden, waar ze een positie kunnen bouwen als "technologie Leider" in de kunststofindustrie?
Dat is de vraag waar het bestuur/management van Inno meezit. Zij hebben deskundigen in de arm genomen.
Tijdens de uitleg van Pruijssers liet hij enkele voorwerpen zien, voor de voeding, maar ook voor de auto-industrie. De kunststof kap in de auto van de afdekking versnellingbak/pook. Dat scheelt qua gewicht etc. en zo zullen er meer mogelijkheden zijn.
Ook lieten ze een plastic vorm zien waaruit de plastic frisdrank flessen worden uitgeblazen, maar het systeem van I-Pac maakte een lichter bodem aan de fles. Dit was de eerste fles geblazen volgens hun I-Pan principe.
Zo waren er verschillende systemen, bijv. voor de voeding, zo'n schaaltje, woog volgens I-Pac methode 7,7gram, Themoforming 8,7gram en via de traditionele 12 gram. en er worden er ontelbare gemaakt, dus verschil in grondstof, kosten en het materiaal, was beter en minder breekbaar.
Er zijn nu 3 systemen
1 ThermoForming
2 Blow Molding
3 Injection Molding en van 2 en 3 probeert Inno 1 mogelijkheid te maken, dat beter, goedkoper of dezelfde prijs heeft als ThermoForming.
Alles kan niet tegelijk, maar het doel is,
- dit te bereiken doormiddel van soorten materiaal
- soorten machines
- je gebruik te verminderen van grondstof(fen).
- mogelijkheid i.d. toekomst van afbreekbaar grondstoffen, dan is de milieu cirkel rond.
Echter, de regeringen praten over die afbreekbare grondstoffen, maar stimuleren, homaar!
Soms willen klanten alleen zeg maar een bakje in de voedingketen voor haar "slaatjes" bijv. en dat kan ook, en soms wil de klant de gehele technologie, en overal hangt een prijskaartje aani,d. vorm van 1 eenmalige betaling en per product of samen de verdere ontwikkeling doornemen en praten.
In de VS is veel belangstelling en ook in Europa, dat zijn de 2 hoofdmarkten van Inno, ze zouden wel meer willen, maar Inno is beperkt qua mankrachten en ook de klanten, willen wel, maar..
Die hebben soms net nieuwe machines en dan is de afschrijving een probleem, maar net als bij Schoeller Arca, stapsgewijs.
Dat is voor alle partijen de weg en misschien komen er dan in de tussentijd, nieuwe methodes of werkwijze aan het licht. Daarom, mede ter afscherming van de "know-how", hebben ze HTP (Philips) en Formy Tachov (Tj) vorig jaar gekocht. Beiden zijn matrijzen bouwers. Maar biede maken ze andere soorten.
HTP is wereldmarktleider in de brillen o.a. contactlenzen.
In die matrijzenmarkt zijn 25.000 spelers en is groter dan 200 miljard en als I-Pac ca. 10% zou weten te besparen aan materiaal, dan is het "tel uit de winst", voor het bedrijf en milieu. De patenten lopen 20 jaar en Inno zorgt steeds weer voor aanpassing op die patenten, dus zo verleng je die gelijk. I-Pac ligt "ver" voor op haar concurrenten.
Door die 2 aankopen van HTP en Formy Tachov, wil I-Pac haar processen versnellen en de voorsprong verder uitbouwen op haar concurrenten.
De royalties komen pas bij aflevering.
Die 7 miljoen waarom? Dat is doormiddel van een B.V. gegaan, aandelen en licentie betaling, nu zitten we samen aan tafel en denken mee (samen) hoe ontwikkelen we het verder. Beiden zijn we gedwongen met elkaar mee te praten en te denken.
Resultaat, goed voor alle partijen en minder belasting te betaling en gelijk een financiering voor de verdere ontwikkeling.
Subsidies, krijgt Inno die ook?
Soms wel, maar dat is maar weinig, want wij willen binnen 3 jaar geld eraan verdienen, en de subsidie aanvraag duurt langer, dus krijgen we geen, als we er al aan verdienen.
Patenten, die verspreiding we over meerdere delen of onderdelen, ter bescherming en anders moet je je hele hand met kaarten op tafel leggen en kunnen ze alles namaken.
Waarom met enkele? Wij zijn in onderhandelingen met ca. 20 klanten en niet de kleinste. Waarom, anders moet je zoveel bijhouden waar je je licentierechten vandaan moet halen (lees binnen krijgen).
Daarom is 1 van hen Schoeller Arca, de leider op gebied van o.a. pallet en andere producten, kratten, bakken(posterijen) etc..
Dan weten die ook waar ze aan toe zijn en denken dan ook vaak samen mee.
I-Pac
heeft dus ongekende mogelijkheden, dus daar is hun werkgebied, Ook kijken we naar nieuwe andere mogelijkheden, als die worden aangeboden. De aanbieder houdt altijd zijn deelname in het eerst ontwerp en verdere uitwerking.
Voor Carlsberg hebben ze nu 1 fles gespoten en het ziet er veelbelovend uit, met zeer grote mogelijkheden.
Zo zien wij (red. XEA.nl) het ook.
Namens Inno had de CFO de heer v.d. Jagt met de Fiscus aan de tafel gezeten, want die zegt, wij willen wat meer betaling hebben, dus was het tarief gestegen van 5,6% in 2006 naar 18,6% in 2007.
Uit HTP en Formu Tachov kan ca. EUR 4 miljoen jaarwinst uitkomen. HTP is een bedrijf dat zulke precisie werk aflevert, dat we die wel in onze verdere ontwikkeling kunnen gebruiken, goed van pas komt.(brillen, contact lenzen etc.)

Ook was de Generali als grootaandeelhouder er en stelde ook vragen, een goed signaal.
Volgen jaar is de AVA op 24 juni, mits er geen rare dingen gebeuren. Alvast noteren.
Waarom geen winstverwachting?
Nu, stel dat al die 20 klanten ja zeggen, dan zitten we veel te laag, maar stel dat er maar enkele ja zeggen, dan kunnen we wel eens te hoog zitten.
Om ca. 12.45 uur kon een sfeervolle vergadering, waarvan de informatie en antwoorden op hoog(uitgebreid) niveau lag worden gesloten.

Reactie XEA.nl
Innoconcepts een aandeel waarvan beleggers nog veel plezier van kunnen krijgen.
Als enkele grotere o.a. Carlsberg en de Fortune 500 klant in de VS toetreden, dan is I-Pacs kostje gekocht.
De koers van het aandeel wordt bewust gedrukt, want er zitten bij grote en wat kleinere ca. 55% in vaste handen, + de trouwe dan komen we (red XEA.nl) op ca.70 procent uit.

Het dividend is EUR 0,24 contant en de keuze is 1 op 35
Dat is 9% premie bij de huidige koers, anders had daar 1 op 39 gestaan.
Dit geeft al aan, dat Inno het geld zelf wil gebruiken.
Wij hadden al en hebben een goed gevoel over dit bedrijf, management en met 10 jaar beursnotering een gem. 22% rendement p.j., waar haal je dat?

toevoeging op 24 juni.
Morgen de 25e gaan ze ex dividend en het contante dividend is betaalbaar op 16 juli a.s.

tijd 17.12
DE Heer Niraj Mehra is benoemd tot commissaris. In het verleden waren er ook 4 en dat is weer aangevuld.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL