Toeslagen rapport, Ontluisterend!

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/12/2020 09:56
De titel van het rapport over de toeslagen kinderopvang, zegt alles: ’Ongekend onrecht’. En wie het rapport leest, constateert dat duizenden gezinnen inderdaad groot onrecht is aangedaan. De gezinnen werden weggezet als fraudeurs die misbruik maakten van de toeslag; door de onterechte eis tot terugbetaling kwamen die gezinnen diep in de financiële problemen.

Het beeld dat het rapport, opgesteld door een parlementaire commissie, schetst is ontluisterend. Alle betrokkenen deden hun werk zonder enig mededogen met de gezinnen. De overheidsmachine die loopt van wetgevende parlementariërs tot uitvoerende diensten en toetsende rechters, denderde door en de burgers werden vermalen.

Ieder orgaan dat deel uitmaakt van die machine zal zich achter de oren moeten krabben. De politiek zal al die organen moeten bevragen en oordeel moeten geven over schuld. Daarbij kan en mag een scherp oordeel over het eigen handelen niet ontbreken. Die oordelen zijn er niet alleen als genoegdoening maar ook om te leren zodat dit soort drama’s in de toekomst worden vermeden.

In de tussentijd heeft de overheid een belangrijke taak: de getroffenen compenseren. Het is te dol voor woorden dat nog steeds duizenden mensen wachten op compensatie. Dat is niet acceptabel.

De beginselen van de Rechtsstaat zijn geschonden!

1 slachtoffer vertelt
Kristie Rongen vertelt een soortgelijk verhaal. Ze is blij met de bevindingen van de commissie, maar het doet haar pijn dat de kopstukken er zo makkelijk mee weg lijken te komen. „Het leven van mijn gezin is verwoest. Door een onterechte schuld van 92.000 euro werd mijn auto in beslag genomen en was ik bijna dakloos. Ook ik heb psychische hulp moeten zoeken om er weer bovenop te komen”, zegt ze. „En al die verantwoordelijken die recentelijk zijn verhoord, of het nou om Wiebes, Asscher of Rutte gaat, ze lijken allemaal spontaan last te hebben van vergeetachtigheid. Het zijn allemaal krokodillentranen.”

Als het aan Rongen ligt, worden de kopstukken strafrechtelijk vervolgd. Vooral premier Rutte moet volgens haar hard worden aangepakt. „Hij was jarenlang in de positie om deze treurige zaak te stoppen. Dat deed hij niet en dat neem ik hem heel erg kwalijk.”

De Hoogste Orde van het Land!
De Heer P. Omtzigt en nog enkele moeten de Hoogste Waarderingsorde van Nederland Ontvangen.
Wat hebben zij een ONRECHT boven water gehaald.
Pieter en jouw ondersteuners, JULLIE verdienen van XEA.nl het respect van de ORDE van Mensheidsgevoel en onverzettelijkheid!

Born www.dft.nlBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL