Kopercomplot door Willem Middelkoop

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/12/2010 19:55
De Financial Times bracht dinsdag het nieuws dat JP Morgan zijn zilverpositie in alle stilte aan het verkleinen is. De bron van de FT die “bekend is met de situatie”, vertelde dat JP Morgan vanwege de controverse over hun rol in de zilvertermijnmarkt hun positie substantieel aan het verkleinen is.

In een reactie liet JP Morgan niets los over posities, maar liet wel weten dat zij absoluut niet onder druk zijn gezet door toezichthouders. Een paar maanden geleden kwam de bank in opspraak toen klokkenluider Maguire de toezichthouders informeerde over de zilvermanipulatie door JP Morgen handelaren.

Afgelopen weekend verklaarde Bart Chilton, commissaris bij de CFTC, de waakhond termijnmarkten, dat zij beschikken over informatie dat aantoont dat één speler eerder dit jaar 40% van de termijnmarkt voor zilver controleerde. Chilton is er niet gerust op dat de CFTC de nieuwe wetgeving van het Amerikaanse congres en President Obama omtrent positie-limieten in januari 2011 geïmplementeerd heeft.

Druk op de ketel
Hij laat beetje bij beetje meer informatie los om de druk op de ketel te houden. De Telegraph berichtte laatst dat JP Morgan de tot dan toe onbekende partij was die tussen de 50-80% van de kopervoorraad op de Londense termijnmarkt had opgekocht. Reuters vroeg JP Morgan over hun positie in koper.

Zij vroegen of het klopte dat zij 90% van de voorraad van koper op de Londense termijnmarkt hebben opgekocht. JP Morgan liet weten dat dit niet klopt, maar weigerde elk commentaar hoe groot deze positie wel is.

Daar waar JP Morgan met hun posities op de termijnmarkt voor zilver lange tijd speculeerde op lagere prijzen, speculeert het op de kopermarkt op hogere prijzen. Met de toenemende vraag naar koper, vooral uit China, pikt JP Morgan een graantje mee.

Ontoereikend
Met de toenemende vraag naar zilver, met name door de instroom van beleggers, probeert JP Morgan nu de financiële schade te beperken. De vooruitzichten voor zilver blijven onverminderd positief en worden zelfs verbeterd door het nieuws dat JP Morgan de short-positie verkleind.

De vraag vanuit Azië, zeer waarschijnlijk gefinancierd met overtollige Chinese dollars, verhoogt de druk op de fysieke voorraden goud en zilver op de termijnbeurzen in London en New York.

Het risico dat die voorraad niet toereikend is om daadwerkelijk fysiek te kunnen leveren, is een risico dat ook JP Morgan kennelijk niet durft te nemen.

reactie XEA.nl
Wij hebben al vaker onze verbazing over dit soort partijken geuit.
Vergelijkingen met de Gebr. Hunt getrokken en die werden in het "gevang" gezet.

Waarom slapen Wereldleiders, Beursbesturen en Toezichthouders nog steeds?
Wij hebben op 19 augustus 2008 om 13.24 al dit indringende email met deze strekking naar de AFM (Toezichthouder) gestuurd.
Tot op heden, na diversen verzoeken, nimmer antwoord op gekregen.
Geachte AFM,
Wie houdt er de controle/toezicht op na, over het totaal aantal Turbo's en Speeders, Opties etc. uitgegeven met het aantal aandelen waarop die zijn uitgeschreven?
Waarom stel ik deze vraag?
Stel dat er een overname komt van een bedrijf, waarop Turbo's en Speeders zijn uitgegeven en wie weet wat er nog meer uitstaat, opties die opgevraagd kunnen worden etc..
Het totaal aantal vrije aandelen is/kan kleiner zijn dan het totaal verpakt in de uitgeschreven Turbo's en Speeders, opties etc.?
Dan (kan) ontstaat er een heel groot probleem met de levering van de stukken bij het opvragen, bij eventuele overnames etc..

Wij kennen 1 short posities in uitgegeven obligaties/bonds 7 jr., daarvan was de shortpositie groter dan het aantal uitgegeven obligaties. Toen er uitlotingen en plots een algehele aflossing kwam van de obligatielening, ontstond er een groot probleem. De Dame die dit had veroorzaakt is toen gevraagd, naar ander werk uit te kijken.
Graag vernemen wij nader, wie dat controleert van U?

Wij schreven al eerder, de mensheid wordt bedreigd door de Computer, maar Wereldleiders, Politiek en Toezichthouders laten dit naar doorgaan en grijpen niet in.
Had de Computer ook niet een groot aandeel in de Kredietcrisis? CDO, CLO's etc. werden zo mooi verpakt, de inhoud en controle erop was niet meer mogelijk en die producten (CDO's, CLO's) flitsten doormiddel van computergestuurde programma's over de wereld heen.

Controle is niet meer mogelijk op al dat “geflits” van die computerprogramma’s en in 2008 eind oktober kwam het antwoord al uit Duitsland op onze vraag aan de AFM van 19 aug. 2008.
Toen schoot de prijs van het aandeel Volkswagen op de DAX naar ongekende hoogten, oorzaak een tekort aan aandelen die uit opties werden opgevraagd.

Waarom schreven wij, er moet een "verplichte" levering komen van bijv. 40% van die handel(in grondstoffen etc.), want de speculanten nemen de plaats in van de fabrikanten en bedreigen daarmee de mensheid en het verdere leven op aarde. Hoe kunnen fabrikanten nog kostprijs calculeren?
Het is nog niet te laat, maar de "bel" voor de laatste ronde is in onze (Red. XEA.nl) ogen al gegaan.
Destijds dachten de schatrijke broers Nelson en William Herbert Hunt, in de jaren 70 van de vorige eeuw nog de zilvermarkt in hun macht te krijgen en dat lukte aardig. Want de prijs van zilver ging naar ongekende hoogten. Zij werden gearresteerd en veroordeeld.
Want de zilvermarkt is ook veel kleiner dan de goudmarkt en wat zie je nu weer gebeuren?
Zilver voorraad aangelegd door,
The world's largest silver-backed exchange-traded fund, iShares Silver Trust, said its holdings hit another record at 10,941.34 tonnes by December 7 from 10,816.69 tonnes on Dec 6. For details of the ETF's silver holdings, click on: link.reuters.com/wux96h

Koper voorraad aangelegd door J.P. Morgan Chase.
Die was de onbekende koper wist de media te vertellen in het "koper"!
Het doel was de dekking voor 't uitgeven van koper - trackers.
Dit kan/mag allemaal.
De Gebr. Hunt mochten dat toen niet! en ??????
Wie slapen er nu?
media,
Copper at Record
Copper for three-month delivery rallied to as high as $9,075 a metric ton in London, surpassing the $9,044 level reached on Dec. 7. The metal gained 0.9 percent to $4.144 a pound in New York. Production shortages of 800,000 tons may occur in 2011 and in 2012, compared with a balanced market this year, according to Trafigura Beheer BV, which says it is the second-largest trader of industrial metals.

Wij (Red. XEA.nl) als kleine beleggingsite strijden al klein 3 jaar tegen dit "grote" gevaar en worden niet gehoord of begrepen.
Zouden instellingen niet beter iets kunnen bedenken en dan Sahara zand gebruiken?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL