Delhaize Groep overtreft vooruitzichten 2009 met 4,6% groei bedrijfswinst*

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/03/2010 08:54
Financiële kerncijfers 2009 (aan ongewijzigde wisselkoersen)
» Opbrengstengroei met 2,6% zonder 53ste week in 2008
» Vergelijkbare omzetevolutie met -0,4% in de V.S. en 2,7% in België
» Aangepaste groei van de bedrijfswinst met 4,6%*, meer dan onze vooruitzichten van 1% tot 4%
» EUR 100 miljoen verbeteringen in de kostenstructuur en EUR 50 miljoen in het bedrijfskapitaal bereikt
» Uitstekende cashflow voor het boekjaar van EUR 511 miljoen

Financiële kerncijfers vierde kwartaal 2009 (aan ongewijzigde wisselkoersen)
» Opbrengstengroei met 1,5% (zonder 53ste week in 2008)
» Vergelijkbare omzetevolutie met -2,8% in de V.S. en 2,6% in België, met betere volumetendensen tegenover vorig jaar in een uiterst deflatoire omgeving in de V.S.
» Solide onderliggende bedrijfsmarge van 5,4%*

Andere kerncijfers
» Voorstel om nettodividend te verhogen met 8,1% tot EUR 1,2 per aandeel
» Drempel van 90% van de aandelen aangehouden in Alfa Beta bereikt
» Vooruitzichten 2010: verwachte groei in bedrijfswinst tussen 7% en 10%


» Reactie van de Afgevaardigd Bestuurder
Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, verklaarde: "In 2009 gaf Delhaize Groep opnieuw blijk van slagkracht in een zeer uitdagend economisch klimaat. Wij hebben onze volumetendensen verbeterd, onze verhoogde financiële vooruitzichten overtroffen en onze doelstelling om EUR 100 miljoen verbeteringen in de kostenstructuur en EUR 50 miljoen verbeteringen in het bedrijfskapitaal bereikt."

"In de V.S. hebben onze operationele ondernemingen een duidelijke verbetering gezien in de volumetendensen door gerichte prijsinvesteringen en aangepaste assortimenten, gedeeltelijk gefinancierd door beter inventarisbeheer en een gunstigere productsamenstelling. Delhaize België kende een zeer sterk jaar met een solide groei van het marktaandeel in combinatie met een uitstekende uitvoering en een beter voorraadbeheer."

"Sinds begin 2010 zijn wij gestart met de uitvoering van ons "New Game Plan", ons strategisch plan gericht op versnelde groei, verhoogde doeltreffendheid en een sterkere integratie binnen de Groep. De nieuwe organisatorische structuur in de V.S., aangekondigd op 14 januari 2010, is van kracht vanaf begin februari. Al onze operationele ondernemingen zijn gestart met het verfijnen van hun prijsstrategieën om lokaal value leadership te leveren. Daarnaast ontwikkelen we talrijke andere projecten zoals het bereiken van EUR 300 miljoen operationele kostenbesparingen per jaar tegen 2012. Wij zijn klaar voor de uitdagingen van 2010."


* Aan ongewijzigde wisselkoersen, inclusief 53ste week in 2008 en zonder herstructurering, kosten van winkelsluitingen en waardeverminderingsverliezen in het 4de kwartaal 2009.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL