IJslanders wijzen Akkoord af.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 07/03/2010 08:10
REYKJAVIK (AFN) - De IJslanders hebben zoals verwacht zaterdag in een referendum het akkoord afgewezen dat de regering wilde sluiten met Groot-Brittanniƫ en Nederland over de betaling van 3,8 miljard euro in verband met de ondergang van de IJslandse internetspaarbank Icesave.

De stembureaus sloten om 23.00 uur Nederlandse tijd. Bij het tellen van de stemmen werd snel duidelijk dat de meeste stemgerechtigden 'nee' tegen het akkoord hebben gezegd. Van de eerste 18.000 getelde stemmen was maar liefst 98 procent tegen.

IJsland zou Den Haag en Londen in totaal 3,8 miljard euro betalen. De Britse en de Nederlandse regering vergoedden spaarders die bij Icesave geld verloren en verhalen dat nu op IJsland. Dat heeft een afbetalingsregeling nodig om op internationale hulp te kunnen rekenen om de ineengestorte economie weer op te bouwen.

reactie XEA.nl
Terecht wijzen de IJslanders het af.
Waarom moest de garantieregeling naar EUR 100.000 opgetrokken worden?
Effectenkredietinstellingen moeten een degelijkheide, betrouwbaarheid en goe managament uitstralen. Hadden ze dat gedaan, dan was er geen Kredietcrisis ontstaan en had die EUR 40.000 garantieregeling ook niet nodig geweest.
Eigen ik beturen die er steeds meer komen brengen de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid in gevaar, dus moeten spaarders zelf kijken welke Effectenkredietinstelling wel haar geloofwaardig- en betrouwbaarheid heeft.
Toezichthouders hebben daar ook een loopje meegenomen.
Keuren alles maar goed en wat geld oplevert, daar gaan wij achteraan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL