BAM, samenwerkingsovereenkomst ontwikkeling Oranje Nassaukades

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/02/2010 11:39
Wethouder Ruimtelijke Ordening Mieke Overkamp en de directieleden van de betrokken ontwikkelaars AM, Florie Projectontwikkeling, Van Wijk Ontwikkeling en RIZ tekenden woensdag 10 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Oranje Nassaukades. Dit betekent een belangrijke stap in de realisatie van dit ambitieuze binnenstedelijk plan in het centrum van IJsselstein.

Het plangebied van Oranje Nassaukades ligt dicht bij het centrum en aan de oevers van de Hollandse IJssel. Het betreffen voormalige bedrijfslocaties en het terrein van de gemeentewerf, die zich uitstekend lenen voor de ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardige woon- en leefomgeving. In november is gestart met de sloop van de oude bedrijfsgebouwen. In de stedenbouwkundige opzet wordt nadrukkelijk aansluiting gezocht bij de sfeer van de oude binnenstad en bij het industriƫle verleden van de plek.

Ontwerp-bestemmingsplan
Naar verwachting liggen over een paar weken de ontwerp-bestemmingsplannen voor het Eiteren en voor de Zomerweg ter inzage en wordt gestart met het bouwrijp maken. Volgens planning kan in de 2de helft van het jaar daadwerkelijk met de woningbouw begonnen worden.

Jachthaven
Markant punt in Oranje Nassaukades wordt de nieuwe jachthaven bij de Zomerweg. Aan de haven komen 62 woningen, waarvan een aantal zal beschikken over een eigen ligplaats. Aan het Eiteren komen 34 woningen. In het derde plandeel, op de voormalige gemeentewerf, zullen naast koopwoningen ook sociale huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van Provides. De verkoopstart van de woningen wordt naar verwachting voorzien medio 2010.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL