Zwijgen niet goud in financiƫle wereld

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/02/2010 15:54
ROTTERDAM (AFN) - Spreken is zilver, zwijgen is goud. Dat gezegde gaat niet op in de financiƫle wereld. Bestuurders van ondernemingen, die vragen van analisten niet beantwoorden, zien dat vaak bestraft met een lagere beurskoers. Beleggers houden er niet van als er geen antwoord komt. Zij gaan er kennelijk van uit dat er in de onderneming iets aan de hand is.

Dat stellen Nederlandse onderzoekers in een artikel, dat binnenkort verschijnt in het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Journal of Accounting Research. Volgens hen moeten bestuurders vaak een lastige afweging maken bij het beantwoorden van vragen. Het kan leiden tot concurrentieschade of tot juridische kosten. De beslissing wordt niet altijd weloverwogen genomen, schrijven Maarten Pronk, Erik Roelofsen en Stephan Hollander. De onderzoekers zijn verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en aan de Universiteit van Tilburg.

De onderzoekers namen 1200 bijeenkomsten van bestuurders en analisten onder de loep. Bij zes van de tien bijeenkomsten bleven vragen onbeantwoord. In veel gevallen wilden de ondernemers niet diep ingaan op omzet of marges, maar ook over overnames en onderzoek en ontwikkeling binnen bedrijven werden vragen niet beantwoord.

Bron AFN



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL