Waarin beleggen?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/07/2008 12:18
Waarin beleggen op dit moment?
Die vraag kregen wij, niet in obligaties, laten we daar duidelijk in zijn. De rente zal gaan stijgen en dan dalen de obligatie – koersen. Dan blijft er weinig over als je nu instapt.
Ook kennen wij het risico profiel niet van onze lezers, welke verplichtingen heeft u al?
Indien U toch in rente producten wilt, kijk dan naar o.a. deposito’s in dollar.
In de Australische en New Zealand dollars zijn mooie rente percentages te maken, de USA dollar wat mindere, maar je zit met een valuta, waarvan wij vermoeden, zeker weet je het nimmer, waarvan de meeste ellende wel in de daling van die valuta's is geweest.
Waarom deposito's?
Die lopen kort en hebben alleen de omzetting van Euro's (valuta verschillen - kosten) in die valuta(s). En niemand kan in de toekomst kijken en dan heb je weer vrij snel je centen om handen
Maar wij zouden niet al onze centen in die deposito's stoppen.
Aandelen?
Ja, die komen ook op ons lijstje voor?
Welke?
Buitenlandse, 't zou kunnen, maar daarvoor moet U dan bij Uw eigen accountmanager zijn, die kent Uw persoonlijke omstandigheden etc. etc..
Wij zouden in Nederland blijven, want welke fondsen zijn hier niet afgestraft.
Om te beginnen deze week SBM off., wij kennen de mensen zeer lang, meer dan 25 jaar en ze hebben weer nieuwe orders in hun rijk gevulde portefeuille erbij gekregen afgelopen vrijdag. Waarom dan die afstraffing/ Ze hebben kosten overschrijdingen. Voor 't eerst? Neen, die waren er ook wel in het verleden, maar de grondstofprijzen (staal) en deskundig "werkvolk" eerbiedig bedoeld, is moeilijk te krijgen, daardoor is er tijdsoverschrijding en dat kost geld, te late oplevering. SBM off heeft een USA dollar rapportage, dus geen grote invloeden meer van uit de dollars op hun balans. Kregen in het verleden ook bij meeropbrengst van olie, niet alleen de huur van de FSO’s en FPSO’s , maar ook een deel van die meeropbrengsten van olie. Dat antwoord kregen wij (red. XEA.nl) eens op die vraag, van is het alleen de huur? Of zit er nog meer aan vast als jullie eerder opleveren en er meer olie naar boven komt dan de planning.
Olie is wat duurder geworden, dus als 't nog zo is, is dat zeker meegenomen.
SBM off. herstelde afgelopen vrijdag alweer van de EUR 14,06 naar de ruim EUR 15, maar nog goedkoop en op de plank ermee.

Welke dan nog meer?
Wie denkt aan gezond te blijven?
Dan natuurvoeding o.a. Wessanen, Unilever e.a.
Denkt u aan Uw gezondheid voor de toekomst?
Dan is (wees selectief) de Biotech wat, maar vraag daarnaar aan Uw accountantmanager.
Denkt U aan de toekomstige milieu problemen, ja?
CSM, de hofleveranciers voor de vervaardiging van afbreekbaar plastics (PLA's) met haar dochter Purac.
Het verpakkingsconvernant,
Innoconcepts, die heeft bij haar dochter I-Pac de methode(s) voor minder grondstof verbruik en kan voor snellere ontlasting van de afvalberg zorgen, door een gebruik van o.a afbreekbaar plastics. En ze verdienen daar een goede boterham mee. Maar ze doen nog meer, hebben een ca. 38% deelneming in Proventec ( die komen a.s. maandag met cijfers), die op schoonmaak gebied/milieu techniek o.a. in ziekenhuizen etc. een voortrekkersrol vervullen. Vooral in Engeland.
Ten Cate
voor beveiliging op allerlei gebieden o.a. VS Leger en Overheidsgebouwen, kunstgras etc..
Aalberts,
Daar zit de man waarvan het bedrijf de naam nog heeft en die weet waar hij mee bezig is.
Imtech,
Van de Bruggen en zijn mensen gebruiken de nieuwste techniek op veel gebieden en verdienen daar een goed stuk brood mee.
It en ICT
deze sector heeft veel te lijden gehad van de hype eind jaren negentig en begin jaren 2000, maar het kaf is aardig opgeruimd en de bloei staat weer voor de deur en dan denken wij speciaal aan de niche-spelers.
Financiële waarden,
Neen, even de storm vallen uitwaaien of toch alvast wat ING"tjes?
De verzorging,
Ja, maar daar is kennis van Uw positie een zekere, want de vergrijzing laat de bellen aan het rinkelen en onze regering wil de mensen pas met 67 of 70 jaar met pensioen (AOW) laten gaan.
Die vergrijzende groep heeft dus straks extra zorg nodig. Velen hebben ook “stille reserves” en die gaan zij verteren. Laat Uw eigen ideeën eens gaan.
Waarom laat onze regering niet het stelsel geheel moderniseren, in 't verleden ging je met 15/16 jaar aan het werk en de rest deed je in "je" avonduren, een opleiding aan de avondschool voortzetten, als je hoger op willen op de ladder van je carrière . Maar je werk ging voor, dus ook je betaling van de 50 jaar (2% p.jr) aan de AOW ging door. Waarom gaan ze nu niet over tot een ander tariefstelsel? De eerste jaren, je zit dan zwaar met 2% en dan opklimmend naar 4%, wanneer je je beste verdienjaren hebt. NU werken ze slechts 30/35 jaar aan het oppotten van de betaling aan de AOW.
Dan zou toch eerlijker zijn.
Oh ja, we zouden wat voorkeur ideeën van ons geven,
Lees dan dagelijks op onze site en daar geven wij onze zienswijze op/over het wereld gebeuren, dus ook de nieuwe kanshebbers.
Veel afgestraft fondsen die te ver naar beneden zijn doorgeschoten, behoren daarbij.

Nieuwsbrief
Eens in de maand behandelen wij een fonds of onderwerp in onze nieuwsbrief.
Nog niet aangevraagd?
Doe via onze site.
Alleen de moeite van het aanvragen kost 't.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL