Groei van omzet en winst Ctac zet door in eerste kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/05/2008 08:19
Kerncijfers
EUR miljoen (tenzij anders vermeld) Q1 2008 Q1 2007 Q4 2007
Omzet 17,0 11,2 15,4
Bedrijfsresultaat 2,1 1,0 1,5
Nettowinst 1,3 0,5 0,7
Aantal medewerkers ultimo (headcount) 414 297 412

Hoofdpunten
· Omzet stijgt met 51% ten opzichte van eerste kwartaal 2007; autonome
stijging 26%
· Bedrijfsresultaat ruimschoots verdubbeld jaar-op-jaar; sterke verbetering
operationele marge van 8,5% naar 12,5%
· Door opkopen minderheidsbelangen in enkele dochterondernemingen is de
hoogte van de nettowinst in verhouding tot het bedrijfsresultaat verbeterd
(een groter deel van de winst mag aan Ctac worden toegerekend)
· Nieuw organisatiemodel met vier divisies geïntroduceerd
· Verwachte omzetstijging en verbetering operationele marge voor geheel 2008
in lijn met omzet- en resultaatniveaus in vierde kwartaal 2007 en eerste
kwartaal 2008

SAP-dienstverlener Ctac maakt bekend dat de omzet en het resultaat in het eerste kwartaal van 2008 sterk zijn gestegen. De omzet nam met 51% toe naar EUR 17,0 miljoen, vergeleken met EUR 11,2 miljoen over het eerste kwartaal 2007 (de omzet in het vierde kwartaal 2007 bedroeg 15,4 miljoen). Van de kwartaalomzet was EUR 1,7 miljoen afkomstig uit de verkoop van licenties. Autonoom bedroeg de omzetstijging 26%, vergeleken met 25% in het eerste kwartaal van 2007. Het bedrijfsresultaat steeg naar EUR 2,1 miljoen (operationele marge 12,5%), ten opzichte van EUR 1,0 miljoen (operationele marge 8,5%). Het betere resultaat is met name het gevolg van een hogere efficiency. In het eerste kwartaal van 2007 werden de resultaten bovendien gedrukt door investeringen in de back-office systemen die
noodzakelijk waren vanwege de aanhoudend sterke groei van de organisatie.
Zoals eerder gemeld heeft Ctac in de loop van het eerste kwartaal haar minderheidsbelangen in een aantal dochterondernemingen versneld opgekocht en worden de business units meer geïntegreerd binnen de Ctac organisatie. Dit heeft effect op het aandeel derden in de resultatenrekening. Een groter gedeelte van de winst wordt daardoor als nettowinst aan Ctac toegerekend.
2
Aanpassingen organisatiemodel
Ctac is met haar succesvolle Powerhouse model de afgelopen drie jaar gegroeid van een organisatie van iets meer dan 100 medewerkers naar een organisatie met 414 medewerkers per 31 maart 2008. Daarbij zijn alle bestaande en gestarte business units hard gegroeid. Om met de huidige omvang van de activiteiten optimaal te kunnen inspelen op de toekomstige marktvraag, is een aantal aanpassingen in het organisatiemodel doorgevoerd.
Ctac heeft haar organisatieconcept zodanig aangepast dat het beter past bij de huidige omvang van de organisatie en toekomstige groeiperspectieven. Vanaf 1 mei wordt geopereerd in een model waarbij per land vanuit de hieronder beschreven divisiestructuur wordt geopereerd.

1. Ctac Business Services
Binnen deze divisie treedt Ctac op als business partner en business consultant. Als meedenker met de klant, is Ctac bij uitstek de deskundige die veel kennis heeft van de betreffende branche of het marktsegment. Op dit moment zijn in Nederland de business units Re-spect, Alphalogic en IFS-Probity actief binnen deze divisie. In België zijn dit de businessunits Alphalogic en Re-Spect.

2. Ctac Midden en Kleinbedrijf
Binnen het MKB zijn met name de aanpak en de cultuur onderscheidend. De business units mYuice en Yanta, die actief zijn binnen deze divisie, spelen hier actief op in. De MKB activiteiten uit de Alpha Groep zullen voor 1 juli worden geïntegreerd in de Ctac organisatie.
Vanaf dat moment zijn deze activiteiten tevens onderdeel van de divisie Ctac Midden en Kleinbedrijf.

3. Ctac Managed Services
Onder Ctac Managed Services is Ctac actief als service organisatie op het gebied van hosting en beheer, waarbij kwaliteit en continuiteit van de dienstverlening aan klanten voorop staat. In Nederland zijn de business units AMI en NetIT actief binnen deze divisie. In Belgie is dit Ctac AMI.

4. Ctac Professional Services
Ctac treedt binnen deze divisie op als specialist in een bepaalde niche, bijvoorbeeld als solution consultant, om een specifiek vraagstuk van de klant op te lossen. Dit is meestal niet branche gebonden en gebeurt soms onder gelijktijdige aanbieding van eigen ontwikkelde Ctac producten. De business units CIMS, BiGrip, Cvalue, Hitch en Ytool zijn in Nederland onderdeel
van de divisie Ctac Professional Services. In Belgie zijn we op dit gebied actief met de businessunit Smart Solutions, Alpha Square en Alpha Intelligence.
De samenwerking tussen deze divisies en de sales coördinatie wordt in Nederland en België vanuit het Management Team (“CMT”) vormgegeven onder directe aansturing van de Raad van Bestuur.
Ctac zal als zodanig op jaar- en halfjaarbasis naar deze divisies gaan rapporteren.

Vooruitzichten
Op basis van het nieuwe organisatiemodel zal veel aandacht uitgaan naar verdere versterking van de profilering als SAP/ ERP specialist, uitbouw van marktposities en het benutten van cross selling mogelijkheden tussen de verschillende divisies. Voor geheel 2008 verwacht Ctac een toename van de omzet en een verbetering van de operationele marge te realiseren in lijn met
omzet- en resultaatniveaus in het vierde kwartaal 2007 en het eerste kwartaal 2008.

reactie XEA.nl
CTAc
laat zien wat hun investeringen gaan opbrengen. Goede resultaten en daar kunnen alle "zwartkijkers" het meedoen.
Chapeau voor het management en hun medewerkers voor hun inzet .
De betere waardering op de beurs zal niet lang op zich laten wachten.

toevoeging 10.41
Als wij de 1e kw. cijfers zien met 1,3 miljoen winst over 11.118.501 aand. per 11/4/08, dan hebben we een wpa van EUR 0,117 en als de trend zo doorzet, kan daar best eens ca. EUR 0,50 per aandeel winst voor dit jaar uitkomen. Als we dan voor 2009 een stijging van 10% wpa nemen en dan EUR 0,55 zien. Dan is de k/w voor heden ca. 8 en daar mag best 11/12 staan en dan zitten we op EUR 5,50 tot 6,20.
Ook zit er een kans van overname in, want met deze cijfers en vooruitzichten, is Ctac een te betalen prooi voor veel ICT bedrijven.

Lees ons verslag over de presentatie jaarcijfers van 13 maart j.l. nog eens na. Toen wezen wij op de goede indruk en verwachtingen bij dit fonds, lange termijn belegging.
Kijk via de fondsnavigator en lokaal Ctac.

tijd 21.19
Wij zijn zojuist terug bij Ctac's AVA.
In Den Bosch hebben we de volgende indruk gekregen.
CTAc zag 2007 als het jaar van investering, en in het 4e kwartaal 2007 kwam al het begin van de beloning, van die investering. Het 1e kwartaal 2008 gaf het vervolg en die hebben wij vanmorgen op de site gezet. En die was duidelijk in het voordeel van CTAc. De koers is nu EUR 4,50 en dat is "slechts' het begin van de beloning.
Ook gaan er nu grootbanken CTAc volgen, dat hoorden wij ook in ons circuit.
De trein begin pas te rijden bij dit bedrijf. Ook zal het dividend naar verhouding van de winst gaan meestijgen, werd in de AVA medegedeeld.
Morgen meer in ons verslag.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL