Agfa-Gevaert aankondiging van de Raad van Bestuur

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/12/2007 18:28
- Raad van Bestuur overtuigd van gefaseerde opsplitsing
- Operationele verbeteringen eerste prioriteit
- Christian Reinaudo benoemd tot President Agfa HealthCare
- Albert Follens benoemd tot Ondervoorzitter van de Agfa-Gevaert Groep
Mortsel (Belgium) - Naar aanleiding van zijn vergadering eerder vandaag, deelt de Raad van Bestuur zijn beslissingen mee in verband met benoemingen in het Directiecomité, de operationele verbeteringen en de opsplitsingsplannen van de onderneming.

De Raad van Bestuur heeft Christian Reinaudo benoemd tot President van de Agfa HealthCare businessgroep en tot lid van het Directiecomité. De benoeming gaat in op 1 januari 2008. Christian Reinaudo is 53 jaar en heeft de Franse nationaliteit. Hij studeerde aan de 'Ecole de Physique et de Chimie Industrielles de Paris' en heeft een doctoraat van de Universiteit van Parijs (Frankrijk). Christian Reinaudo startte zijn loopbaan bij Alcatel in 1978. In die periode heeft hij wereldwijd actieve ondernemingen t.w.v. verschillende miljarden euro en internationale verkoop- en service-organisaties geleid. Zijn laatste functie was die van Area President Europe & North voor Alcatel-Lucent. Hij was ook verantwoordelijk voor het managen van het integratie- en transitieproces in verband met de fusie met Lucent Technologies.

De Raad van Bestuur onderschrijft volledig het werk van het management voor de operationele verbetering en heeft daarom Albert Follens benoemd tot Ondervoorzitter van het Directiecomité van de Agfa-Gevaert Groep. In deze functie zal hij Jo Cornu, CEO, ondersteunen bij het herstellen van de operationele performantie van de onderneming. In dit verband is de onderneming op schema voor het verwezenlijken van haar doelstelling om de nettoschuld in het vierde kwartaal met 75 tot 100 miljoen euro te verminderen.

Tot slot bevestigt de Raad van Bestuur de opsplitsing in drie onafhankelijke ondernemingen omdat dit de beste manier is om waarde voor de aandeelhouders te creëren. Verwacht wordt dat een gefaseerde opsplitsing in de loop van 2008 zal plaatsvinden. Tezelfdertijd heeft de Raad van Bestuur aan CEO Jo Cornu gevraagd om aandachtig de blijken van belangstelling die de onderneming recent ontving te bestuderen.

Contact:
Agfa-Gevaert
Johan Jacobs

Corporate Press Relations Manager
tel. ++32 (0)3/444.8015
e-mail: johan.jacobs@agfa.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL