Parcom neemt 21% belang in Qurius

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 03/01/2007 08:35
Parcom Ventures B.V., de private equity maatschappij van ING, heeft een belang van ongeveer 21% in Qurius genomen. Hiertoe heeft Parcom de door de fusie van Qurius met Watermark verkregen Qurius (B-)aandelen overgenomen van ABN AMRO Capital en Prime Technology Ventures. De fusie van Qurius en Watermark vond plaats op 18 december jl. en resulteerde in een combinatie met circa 700 medewerkers en 1.700 klanten. Het totale aantal uitstaande Qurius-aandelen (A en B) bedraagt 74.682.619. Zoals ook in de shareholder circular van 27 november 2006 is aangegeven, zullen de 18,6 miljoen B-aandelen voor 1 mei geconverteerd worden in A-aandelen en daarmee verhandelbaar worden via Euronext.

"Met de fusie is een belangrijke eerste stap gezet in de realisatie van onze Europese groeistrategie. Dat een institutionele partij nu op deze manier aangeeft vertrouwen in ons te hebben, is een belangrijke mijlpaal. Parcom heeft een bijna 25-jarig track record dat zich kenmerkt door lange termijn betrokkenheid en een uitstekend behaald rendement", aldus Fred Hermans, chief executive officer van Qurius.

Parcom Ventures
Parcom Ventures is de internationale private equity maatschappij van ING met eind 2006 een beheerd vermogen van 1 miljard euro en belangen in 40 Europese bedrijven, waaronder Nederlandse beurs- en niet-beursgenoteerde bedrijven als Draka, Koninklijke Nedschroef, Bakkersland, Eriks, Ordina, BN International, Boertien Groep, Bruijnzeel en Frames Energy. Parcom Ventures heeft kantoren en partnerships in meerdere Europese landen. Meer informatie is beschikbaar op www.parcomventures.nl; contactpersoon is Rob Ouwerkerk (telefoon 035 6464440).

Watermark
Watermark is een specialist in het implementeren van bedrijfsbrede softwareoplossingen en bedient meer dan 1.200 klanten. Watermark levert enterprise resource planning-, supply chain management- en customer relationship managementoplossingen van softwarebedrijven als Microsoft Dynamics, Infor/SSA (in Spanje, Italiƫ en Duitsland), Scala en Multi+ (in Scandinaviƫ). Het hoofdkantoor van Watermark is gevestigd in Veenendaal. Watermark heeft 430 medewerkers in 20 kantoren in negen Europese landen. Nadere informatie is beschikbaar op www.Watermark.eu.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsapplicaties en van IT-infrastructuren. Vanuit de vestigingen in Nederland en Belgiƫ bedient Qurius ruim 500 klanten. Qurius is beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is beschikbaar via www.qurius.com.

Contact
Qurius, Caroline Jooren: telefoon 0418 683 500 of caroline.jooren@qurius.com.
Watermark, Hans Broer: telefoon: 0318 544 900 of hbroer@watermark.eu.

Reactie XEA.nl
Was bij ons al bekend, maar hier is de uitgebreidere tekst.
Deze club van de ING gaat er niet in voor een "blauwe maandag". Een goed signaal naar de beleggers toe.
Dit kan de bodem voor de koers van het aandeel Qurius zijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL