Verslag van de BAVA Qurius

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/12/2006 13:47
Hier een beknopt verslag BAVA Qurius te Utrecht en de start was door de NS wat vertraagd, de Voorzitter kwam later en daarom werd er door de Vice voorzitter de heer Fred Geerts de BAVA geopend om 10.10 uur, Mevr. Blommestein maakte verslag op en dat zal zo spoedig mogelijk op de website van Qurius geplaatst worden. Aanwezig 26 aandeelhouders met samen 9.549.568 stemmen.
De stemming achter de tafel was positief en alles kon nog niet duidelijk maar buiten worden gebracht. Veel verwachtingen en die moeten onder de leiding van de Heer Hermans waargemaakt worden. Daar hebben wij van de redactie van XEA.nl het volste vertrouwen in.
Door de overname zal er een beter geheel (lees bedrijf) ontstaan, beter ook voor de klanten.
Er zal een nieuwe naam voor de twee komen, maar welke is ook nog onbekend. Wel ontstaat er een grote speler in de kleine wereld waarin de nieuwe combinatie werkzaam is. Circa 70% omzet van Watermark is Microsoft gerelateerd en daarvan is weer ca. 55% services. Watermark is dominant in Microsoft Dynamics Solutions&services specialist. Dat sluit uitstekend aan bij Qurius. Beide werkzaam in de Mid-market zei Hermans en daar zal Microsoft in de toekomst een zware invloed hebben. Waarom Microsoft werd er gezegd? Qurius denkt dat Microsoft de Mid-market gaat leiden en Microsoft heeft een 100% indirect kanaal. Dat wil zeggen, Microsoft laat alles over aan de resellers en stuurt zelf geen facturen uit. Dat biedt de resellers zekerheid en een soort zelfstandigheid. Die markt groeit jaarlijks ca. 25%.
De strategie voor 2007 tot 2009 is, als de vergadering het samengaan goed keurt, Build & Buy.
Er gaan in 2007 en later meer (kleine) acquisities komen, zo weten we de groei verder uit te bouwen en door de consolidatie zijn er kansen en die wil de nieuwe combinatie zo benutten.
Qurius heeft compensabele verliezen en die heeft Watermark ook (7,6 miljoen), maar er zijn ook nog enkele claims uit het verleden. De uitkomst is daarvan nog niet zeker, maar er zijn voorzieningen voor genomen.
Er komen 20,6 miljoen aandelen bij en onze (Qurius) verwachting is, dat Watermarkt in 2007 gaat bijdragen aan de wpa. De kosten van Juridische/financiele/accountant zijn minder dan ca. EUR 1 miljoen, dus dat valt niet tegen.
Op onze (red. XEA.nl) opmerking, Watermark heeft nog niet zo'n beste marges, maar je kan beter een "mindere" tent kopen, is goedkoper en daar valt dan rendement te behalen, dat bevestigde de heer Hermans ook.
De vertegenwoordiger van de VEB had berekend, dat de omzet per werknemer van Qurius EUR 118.000 en die van Watermark EUR 93.000 was. Wat is de oorzaak?
De verschillen zitten in het buitenland, kleinere vestigingen en daar is nog tekort volume. Daar gaan wij aan werken en daardoor zal de winstgevendheid ook kunnen verbeteren. Alle vestigingen van Watermark zijn winstgevend, dus geen "lijken" in de kast en geen reorganisatie(s). Wel zijn er wat overlappingen, maar die zijn te overzien.
Welk verschil zit er in de inkomsten tussen Qurius en Watermark?
Eigenlijk niet veel, het is 80/90% "uurtje - factuurtje" en de rest aangenomen werk. Wij willen wel naar vaste contracten.
Van de aandelen die erop de markt komen, kunnen de private-equities hun stukken na 1/5/07 verkopen, het management en andere deelnemers hebben een "lock-up" die in een 3 jarige fase afloopt. Kijk daarvoor in het verslag.
In Nederland en Duitsland hebben wij al een kritische massa en daar zijn wij in "het" werk al nummer 1 of 2 en die kritische massa willen wij ook zo snel mogelijk elders in Europa waar we zitten, gaan bereiken, dus ook nummer 1 of 2 worden.
Er zijn geen optie rechten voor de nieuwe personeelsleden, die lopen bij Watermark waardeloos af en wij beginnen er niet aan zei Hermans. Qurius heeft een goede beloning en een bonus naar omzet en dat werkt goed.
Totaal gezien is er na de stemming van de overname Watermark, waar 1 aandeelhouder tegen was, een onderneming ontstaan van:
- 700 medewerkers
- omzet in 2006 van ca 100 miljoen
- totaal aantal aandelen 74,7 miljoen
De heren T.Stolk en F. v.d. Woude werden benoemd en blijven hun functies behouden. Dat is een goede zaak, zij weten wat ze te wachten staat en zijn thuis met "hun" klanten.
Nu de samenvoegingen en daar hadden het bestuur en commissarissen alle vertrouwen in.

Om 11.40 sloot de voorzitter van Rijt de BAVA, daarna nog wat napraten.


Reactie XEA.nl
Het samengaan zien wij als een grote stap naar een onderneming die meer "body" heeft gekregen en daardoor worden kleinere overnames ook eenvoudiger.
De heer Hermans was "dik" tevreden over hoe Qurius draait, die indruk kregen wij tussen de vragen en antwoorden door.
Qurius draait aanzienlijk beter dan Watermark.
Daar zal t.z.t. een betere waardering op de beurs ook voor komen.
Het bedrag dat geleend gaat worden is tegen markt conforme voorwaarden en de rente is laag, zei de heer Hermans.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL