Passie CEO Qurius komt terug in de cijfers.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/10/2006 06:09
Ja, dat kunnen wij nu wel schrijven. De CEO is terug van weggeweest en kon zijn liefde voor het "vak", schijnbaar niet bij een ander kwijt.
Met zijn terugkeer bij Magnus en nu omgedoopt in Qurius, loopt het naar wens.
Hij haalde Qurius als dochter binnen en de zaken lopen uitstekend. Orders, klein en groot, worden binnengehaald. De FNV order is tot nu toe misschien wel het "kroonstuk", onze schatting gaat uit van richting het 1 miljoen, want deze order werd met een apart persbericht naar buiten gebracht..
De cijfers die gisteren nabeurs bekend gemaakt werden, daar mag je mee thuiskomen.
De heer Hermens CEO schrijft zelf:"Qurius blijft op koers" en zeker met deze cijfers ;
2006 2005
in euro x 1.000 t/m september derde kwartaal t/m september derde kwartaal
Netto-omzet (exclusief Magnus) 27.574 +50% 8.603 +28% 18.389 6.695
EBITDA (exclusief Magnus) 3.242 +61% 690 +14% 2.011 603
EBIT (exclusief Magnus) 2.479 +102% 426 +29% 1.228 331
EBIT Magnus-activiteiten plus verkoopresultaat 1.020 10 398 101
EBIT 3.499 +115% 436 +1% 1.626 432
Resultaat na belastingen 2.391 +136% 292 +7% 1.013 273

Pak zelf de halfjaarcijfers erbij en je ziet dat de stijgende lijn, ondanks de meestal rustige vakantiemaanden, toch wordt doorgezet.

Ook worden met het binnenhalen van orders het aantal medewerkers uitgebreid. Dat was na de verkoop van Magnus Managements Consultants, op 30 juni 2006 263 medewerkers. Een goede zaak.

Balans,
per 30-6-2006 laat deze een groei van het eigen vermogen zien.
Het balanstotaal bedroeg 23,1 miljoen euro en het groepsvermogen 14,0 miljoen. De stijging van het vermogen kwam voor 2,1 miljoen euro door het behaalde resultaat. Daarnaast had Qurius aandelen in eigen bezit verkocht met een opbrengst van 0,5 miljoen euro.

Ook durft Qurius nu al te schrijven dat:
“Op basis van de resultaten tot en met september en de al bekende ‘backlog’ verwachten we over heel 2006 een forse omzet- en winstgroei ten opzichte van 2005 te realiseren. ”
Dat laat zich vertalen in:
Onze (Qurius) huidige inschatting is, dat het resultaat na belastingen over 2006 tussen de 3 en 3,5 miljoen euro zal bedragen,” zegt de CEO de heer Fred Hermans.
Winst per aandeel ruim 6 cent en dan is de k/w 15, wij gaan dan bij deze groei uit van een wpa voor 2007 van 8 tot 9 cent per aandeel. Dan kan de koers tot over de EUR 1 bij dezelfde k/w.
De inschatting van de heer Hermans zal aan de voorzichtige kant zijn, de 3 tot 3,5 miljoen..
De heer Hermans heeft op dat gebied zijn "lesje" geleerd en het zit ook niet in zijn aard.
Wij (red. XEA.nl) hebben de heer Hermans gesproken voor en na de AVA dit jaar en hij kwam bij ons over, als een rustig en deskundig man. Wist waar hij mee bezig was/is en doet dat op een bescheiden manier.
Daar werken bedrijven en medewerkers ook "graag" mee samen.
De onderlinge verhoudingen, met bestuur en commissarissen, was ook goed.
Wij tillen daar zwaar aan, want ons credo is:" eerst de vent en dan de tent", en daar voldoet Qurius aan(lees Hermans). Geen man voor een Mercedes of BMW, maar een Volvo! Daar heeft hij ook een "passie" voor.
Die passie, zie je ook terug in de groei en cijfers van Qurius. Qurius heeft hij opgeschoond en het "oude" Magnus is verzelfstandigd verder gegaan. Dat zal even wat extra zorgen en kosten met zich hebben meegebracht, maar in de cijfers is dat niet te zien. Die stijgen door en dat is wel eens anders, voorzieningen zus en zo!

Met deze cijfers en groei in orders, zullen de concurrenten ook een oog naar Qurius laten gaan. Maar niet alleen de concurrenten, bij een stijging van de koers boven de EUR 1, zullen ook de grotere beleggers interesse gaan krijgen in dit aandeel en met de interesse van de "durfkapitalisten en Telecom” voor de ICT bedrijven, kan er wel eens een bredere belangstelling voor de ICT sector als "totaal" komen, dus ook voor Qurius.
De uitstekende cijfers en vooruitzichten zullen een uitstralende uitwerking elders hebben/krijgen (lees belangstelling).

Qurius staat er weer en de tijden van weleer komen er aan.

Een min punt voor ons (red. XEA.nl)is, het aantal aandelen dat uitstaat t.w. per 31/12/2005 54.082.619.
Inkopen zijn zij (Qurius) (nog) niet van plan, want in het 1e halfjaar hadden zij ingekochte eigen aandelen in de markt gezet en daar EUR 0,5 miljoen winst opgemaakt.
Dit geeft ons wel wat zorgen, maar misschien heeft de heer Hermans plannen, die ook voor dit aantal een goede oplossing kunnen zijn.
Hij kan immers in "zijn" keuken kijken en wij (red.XEA.nl) niet.

Met zijn passie voor het vak en deze goede vooruitzichten zal de koers richting EUR 1 of meer gaan.
Ook eens een betere waardering op de beurs, zou voor hem en zijn medewerkers een "kroon" zijn.

Wij van XEA.nl zijn blij dat wij reeds vroeg zijn ingestapt en houden deze aandelen in portefeuille.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL