Magnus Holding werkt aan overname van FAQT Group Belgium

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/09/2005 17:52
Magnus Holding bereidt de overname voor van Faqt Group Belgium. Dit is een leverancier van ERP-software en –diensten met veel ervaring in de milieu- en de food-, pharma en chemiebranche. FAQT Group Belgium is gevestigd in Gent en heeft 13 medewerkers. De winstgevende omzet in 2004 was 1,9 miljoen euro.

Volgens Fred Hermans, CEO van Magnus Holding, is deze acquisitie primair ingegeven door het groeipotentieel in België voor de business unit milieu van werkmaatschappij Qurius. Ook heeft Faqt Group Belgium een op Microsoft-Navision gebaseerde brancheapplicatie die van belang is voor Qurius’ business unit food/pharma & chemie. "We werken al vanaf 2001 met Qurius samen in de internationale Faqt Group, een samenwerkingsverband van bedrijven die op Microsoft-techniek gebaseerde bedrijfsapplicaties ontwikkelen en leveren. Mede gezien het toenemende aantal gezamenlijke projecten is dit samengaan een logische stap. Gesterkt door het brede producten- en dienstenportfolio van Qurius kunnen wij onze klanten beter bedienen en sneller groeien", zegt Geert Goeteyn, algemeen directeur van Faqt Group Belgium.

Transactiestructuur, tijdpad en aandelen
Nu de intentieverklaring is ondertekend, zullen de partijen de gebruikelijke stappen doorlopen, waaronder een boekenonderzoek. De koopsom wordt deels contant, deels in aandelen voldaan, waarbij het totale aantal aandelen afhangt van de resultaten van Faqt Group Belgium in 2005 en 2006. Het streven is om de overname in oktober af te ronden.

Het totale aantal uitstaande en dividendgerechtigde aandelen Magnus Holding N.V. (voor deze transactie) bedraagt 54.082.619, waarvan 33.788.043 aandelen (A) zijn toegelaten tot de officiële notering. De overige aandelen (B, zie informatiememorandum bij Qurius-transactie van 4 juni 2003) kunnen voor maximaal 9,9% van het totale aantal genoteerde aandelen A per kwartaal geconverteerd worden in aandelen A.

Faqt Group Belgium
Faqt Group Belgium is opgericht in oktober 2001 en ‘Certified Microsoft Business Solutions Partner’. Een van de eigen producten is SPI (Solution for the Process Industry) voor producenten uit de voedingsindustrie en de farmaceutische en chemische sector. Faqt Group Belgium is evenals Qurius lid van de internationale FAQT Group (www.faqtgroup.com). FAQT Group Belgium is gevestigd in Gent (Sint-Martens-latem) en heeft 13 medewerkers. Voor meer informatie: www.faqtgroup.be.

Magnus Holding N.V.
Magnus Holding levert in specifieke branches advies over en realisatie en beheer van op technologie van Microsoft en SAP gebaseerde bedrijfssystemen. De groep bestaat uit werkmaatschappijen Magnus, Qurius, Qurius ETX en Qurius IS. Magnus verzorgt business-, SAP- en IT-consulting. Qurius is Gold Partner voor Microsoft Business Solutions (MBS) en marktleider in op MBS gebaseerde branchespecifieke bedrijfsoplossingen in de Benelux. Qurius ETX richt zich op softwareontwikkeling op het Microsoft-platform. Qurius IS ontwerpt en beheert (bedrijfskritische) infrastructuren. Magnus Holding is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en telt ruim 300 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op www.magnus.com.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL