Qurius, terug bij af in koers, ondanks de veel sterker positie van het bedrijf.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/12/2007 11:40
Dat kunnen wij wel zeggen. Na het samengaan met Watermark, staat er een bedrijf in de opbouw.
CEO Fred Hermans heeft gekozen voor "body" lees omzet en in deze tijd, terecht!
Kijk een aannemer in een te kleine huisvesting, dat oogt niet en de klanten hebben weinig vertrouwen, zo ook met de IT&ICT sector.
Je bedrijfsgrootte is je visitekaartje, alleen na de 3e kwartaalcijfers, is de koers van het aandeel Qurius niet meer het visitekaartje.
Wij houden ons hart vast voor een aandelen splitsing en Qurius werkt hard aan haar doelstellingen, een winst over het 4e kwartaal van ca. EUR 1,5 miljoen en goede vooruitzichten voor 2008 (red. XEA.nl).
Daar zou dan een betere koers van het aandeel bijpassen.
Het was even stil bij Qurius en niet ten onrechte.
De CEO Hermans heeft ondervonden, dat beurs genoteerd zijn, je bedrijf kwetsbaar maakt.
Even geen juiste formulering van je PB en daar ga je!
Daarom is stilte soms beter dan uitbundigheid. Kijk naar Pharming, die heeft van ons het predikaat van PB kampioen meegekregen, wat zijn per saldo de beleggers, ja wij spreken over de beleggers ermee opgeschoten?
De "daytraders" die hebben hun winsten wel binnengehaald, maar laten we bij Qurius blijven.
De 10e september 2007 neem dat bericht eens,
Qurius heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Philips Medical Systems.
Philips bouwt haar belang in de medische zorg steeds verder uit. Onze RBA 'er is op een bijeenkomst van Philips London geweest en daar werd verteld, dat de Medical/Healthcare divisie tot een van de pijlers van Philips zal gaan behoren.
Daar laat Philips geen gras over groeien, zie de bieding van Philips gisteren, "PHILIPS TO MAKE PUBLIC OFFER FOR ALL SHARES OF US-BASED RESPIRONICS; A MAJOR STEP FORWARD FOR PHILIPS HEALTHCARE".
Kunnen wij voor Qurius de samenwerking (lees invloed) van die samenwerking met Philips nu zo op onze "vingers" inschatten?
Neen, is ons antwoord. Die samenwerking kan klein blijven, maar ook aanzienlijke grotere omvang krijgen. Maar dat de samenwerking goed is, staat voor ons buiten kijf. Qurius zit aan de "tafel" bij Philips en mag meedoen, hoort erbij.
Binnen een meerjarig systeemintegrator-contract zal Qurius in EMEA als systeemintegrator gaan fungeren voor de diverse medische oplossingen van Philips Medical Systems.
Zo haalt Qurius meer orders en samenwerkingen binnen en wordt steeds meer een bedrijf met contracten en de verhouding, "uurtje, factuurtje" zal hierdoor anders worden (lees in het voordeel van Qurius). Contracten geven zekerheid en vast werk voor langere duur.
Gisteren kwam daar het PB van Delta N.V. naar buiten.

Wij van de redactie hebben alle vertrouwen in Qurius, de PR zal lering trekken en de CEO zal dat al gedaan hebben en van je fouten leer je het meeste.
Ook speelden andere "krachten" bij de koersvorming bij Qurius mee, laten we dat niet vergeten. Zo lagen er de gehele dag ter verkoop 500.000 sts in en plotseling om ca. 17.15 uur worden ze eruit gehaald. Dat aantal was niet dagelijks, maar er werd wel geschoven. Wij zagen dan ook geen zuivere koersvorming en wat kan je als bedrijf daaraan doen? Kijk naar Ten Cate, Draka, Corporate Express en zo hebben we er nog meer op onze lijst staan.
Mindere of goede PB's maakte niet uit, de koers gingen onderuit.
Waren er ook "laddersystemen" bij Qurius aan het werk?
De beelden (lees film) die wij hebben gemaakt, zeggen "ja" en dan ben je machteloos en kan je bedrijf zo in waarden gehalveerd worden.

Wat wij belangrijk vonden uit het 3e kwartaal bericht, dat de netto-omzet steeg met EUR 47,7 miljoen, of 155%, tot EUR 78,5 miljoen in de eerste negen maanden van 2007 in vergelijking met EUR 30,1 miljoen in de eerste negen maanden van 2006. Op omzet zet Hermans in en daar slaagt hij goed in.

De groei van de toegevoegde waarde is voor een belangrijk deel het resultaat van de fusie met Watermark. De toegevoegde waarde als percentage van netto-omzet daalde van 71,1% in de eerste negen maanden van 2006, naar 69,8% in de eerste negen maanden van 2007. Dit is veroorzaakt door het grotere gedeelte van licentie - en onderhoudomzet die, gemiddeld genomen, een lagere toegevoegde waarde als percentage van de netto-omzet hebben, dan de services omzet van Qurius.

conclusie,
Qurius
- bouwt aan de omvang van het huis en maakt winst.
- heeft een goede spreiding geografisch gekregen door de overname van Watermark
- ondernemen is risico's durven nemen en je strategie blijven volgen.
- dat vraagt tijd en geduld.
Dat laatste hebben veel aandeelhouders niet kunnen opbrengen en namen afscheid van hun bezit. De tijd zal het leren wie er gelijk krijgt.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL