Wat is er met Dico aan de hand (koers)?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/03/2006 06:56
Wij hebben het een en ander van Dico eens doorgenomen, want de koersvorming vraagt erom.
Hier de halfjaarcijfers (beknopt) van Dico,
NV DICO International heeft op grond van voorlopige cijfers in 2005 een winst na belastingen gemaakt van 142.000 euro. Vanwege compensabele verliezen betaalt DICO over 2005 geen vennootschapsbelasting. In 2004 bedroeg het verlies 1,3 miljoen euro. De omzet is in 2005 gedaald tot 5,4 miljoen euro, ten opzichte van 10,8 miljoen euro in het voorgaande jaar. Voor 2006 voorziet DICO een stijging van de verkoop van stalen designbedden in met name Duitsland en Oost Europa. In Nederland en Belgiƫ zijn de groeimogelijkheden beperkt. DICO zal in de loop van 2006 een aantal aanvullende activiteiten bekend maken.

Jaarcijfers 2005,
DICO heeft onlangs (14/3) bekend gemaakt op basis van voorlopige resultaten in 2005 een winst na belastingen te hebben behaald van 142.000 euro, waarbij de verwachting is uitgesproken dat de onderneming na de herpositionering een niveau van structurele winstgevendheid heeft bereikt.

Die wijken dus niet veel af van de halfjaarcijfers, hetzelfde zou U zeggen. Terecht!

15 maart 2006
NV DICO International heeft tegen een koers van 2,35 euro nieuwe aandelen uitgegeven. Het gaat om 223.000 gewone aandelen die onderhands zijn geplaatst. Met de opbrengst van deze emissie wordt de balans versterkt en kan de verdere groei worden gefinancierd.

De huidige koers (28/3) van het aandeel Dico EUR 6,40

Dico beperkt werkkapitaal door werk uit te besteden.

Met name doordat in de loop van 2005 de volledige productie is uitbesteed, is de behoefte aan werkkapitaal toegenomen. Vooral de inkoop uit China vergt een relatief hoog kapitaalbeslag. Dankzij de emissie kan DICO de verwachte groei financieren.
Naast de autonome groei van de huidige kernactiviteit, marketing en verkoop van stalen designbedden en aanverwant meubilair, verwacht DICO op korte termijn aanvullende activiteiten te kunnen bekend maken. De aandelenemissie is mede gericht op de financiering van deze groei.

Wat gebeurde er met de koers van het aandeel?

Die steeg na tijden zo circa EUR 2 tot 2,50 te hebben gestaan explosief naar EUR 6,40.
Was de emissie de oorzaak van deze stijging?
Meestal krijg je een verwatering en gaat dat ten koste van de koersontwikkeling.
In de media kwam het volgende bericht:
In een TV programma van Business Class was men positief over Dico en werden daar zelfs koersdoelen van richting de EUR 15 genoemd.
Wij vermoeden dat daar geen termijn en datum zijn genoemd. In de verre toekomst is toch alles mogelijk!

Reactie van XEA.nl,
Wij hebben uit de pers vernomen, dat de gang van zaken de AFM ook niet ontgaan is. Dus er zal onderzoek naar worden gedaan, maar de gang van zaken.

Wel moet dit laatste duidelijk voor de beleggers zijn, dat er wel eens iets mis kan zijn met de "koersvorming" van dit aandeel. Dus niet met de bedrijfsvoering bij Dico.

Voor de belegger die op zekerheid wil spelen, zou het het beste zijn, even de kat bij Dico uit de boom te kijken.
Een teruggang in koers is best wel denkbaar en daarom zeggen wij, beperk uw risico, er zijn nog meer fondsen op de beurs.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL