Crucell maakt PER.C6® en ceNOS licentieovereenkomst met sing BIOA&D bekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/05/2006 14:09
Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een licentieovereenkomst heeft getekend met het Koreaanse biofarmaceutische BIOA&D Co. Ltd. voor het gebruik van Crucell's PER.C6® technologie bij de productie van adenovirale vectoren waardoor ceNOS ('constituted endothelial nitric oxide synthase') tot expressie wordt gebracht, ter behandeling van hart- en vaatziekten. Daarnaast hebben de beide partijen een overeenkomst getekend op grond waarvan BIOA&D gebruik kan maken van Crucell's geoctrooieerde ceNOS gentherapietechnologie.

ceNOS is een enzym dat stikstofmono-oxide (NO) produceert, een molecuul waarvan bekend is dat het op verschillende manieren met gunstig resultaat kan worden toegepast bij hart- en vaatziekten. Crucell heeft de intellectuele eigendom ten aanzien van ceNOS op het eind van de jaren '90 ontwikkeld, toen de onderneming zich bezighield met onderzoek naar de mogelijkheden van gentherapie.

Op grond van de overeenkomst zal BIOA&D een aanvangs- en jaarlijkse betalingen doen en mijlpaalbetalingen na marktintroductie. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL