Crucell nader bekeken en dan begrijpen wij de nieuwe verkopen adviezen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/10/2005 07:04
Crucell heeft z'n tijd even voor de beleggers gehad vinden wij en dat is wel eens hard, maar het zij zo!
Crucell heeft het uitstekend gedaan en er moet nog veel gebeuren, maar het bedrijf is door de beleggers goed in koers beloond.
Die beleggers worden nu geadviseerd te verkopen, dat hebben wij al eerder gezegd, zeker bij grote aantallen. Houden voor de bezitters van het eerste uur, want waar koop je "zo'n" aandeel nog voor een enkele euro?
Die moeten gewoon blijven zitten of zoals hier boven beschreven.
Crucell spint garen bij de nieuwe hype van bedreigingen, virussen en andere soort ziekten, daar moet Crucell het van hebben. Maar Akzo Nobel gaat zich als "grote" zich ook meer mengen in deze richting. Die hebben een pot met geld en daar hebben de kleine biotech fondsen problemen mee.
Daarom worden die kleine opgeslokt door de grote.
Waren de cijfers van Crucell wel zo goed?
Ons (red. XEA.nl) viel het wat tegen. De cijfers werden opgepoetst door de emissie en dat bracht ook wel wat kosten met zich mee, maar toch.
De inkomsten worden meer, maar onder die inkomsten zitten ook subsidies, die vallen direct weg als de eigen inkomsten nog meer worden. De post subsidies en overige was EUR 3,9 miljoen (was 2,6 miljoen). Indien de overheden bij hun besluit blijven, geen subsidies meer bij voldoende eigen inkomsten te geven, moeten wij er wel rekening meehouden dat het een aflopende zaak is/wordt, die subsidies.
De onderhandse emissie die heeft de kas gespekt (opbrengst EUR 50,1 miljoen) en daardoor is er een toename van de kas van 34,8 miljoen naar EUR 111,5 per 30/9/2005. Eigenlijk was er een verbranding van 13,9 miljoen. Laten wij het daar mee eens zijn.
De kosten stegen van 15,3 miljoen (1e 9 mnd. 2004) naar EUR 22 miljoen in de eerste 9 maanden van 2005. Dan mag er wel gezegd worden, de verkoop- administratie etc. kosten daalden, maar per saldo stegen die kosten. Wel door het uitbreiden van de activiteiten van o.a onderzoeken, extra andere kosten die daar verband meehouden.
Zagen wij dit in het verleden ook niet gebeuren bij Isotis, die waren ook te druk bezig met het onderzoeken, producten in de markt daar moeten de inkomsten vandaan komen.
Daar moet Crucell aan werken, wordt gedaan, maar waarom was die emissie dan nodig?
Omdat, bij latere tijd de emissie doen, misschien het binnenhalen van geld niet meer zo vlot zou hebben gegaan.
Het verlies was 1e 9 maanden van 2005 EUR 12,3 miljoen of 31 cent per aandeel, was in vergelijkbare periode 2004 EUR 14,6 miljoen of 40 cent per aandeel.
Door de emissie is het aantal aandelen ook weer toegenomen, dus de spoeling is dunner.
De bezitters van het eerste uur, betaalden enkele euro's voor de aandelen Crucell en dat is nog niet zo lang geleden en die hebben het goed gedaan.
Maar zoals wij al eerder schreven moet je af en toe ook winst durven nemen.
De helft bij grote aantallen is niet verkeerd en als je dan toch in de biotech wilt blijven , er is aan de boom geschud en er zijn nog goedkope op de beurs.
Pharming, Isotis, en Galapagos, maar die kwam bij Crucell vandaan en die vinden wij al aan de prijs. Isotis is voor ons op dit moment de kanshebben, zit om het break-even punt en komt 3 nov. a.s. met derde kwartaalcijfers.
Er zijn ook andere aandelen, lees onze stukjes eens nog eens na.

Nogmaals Crucell is een goed bedrijf, maar heeft een waardering die alles al insluit.
Lees ons bericht over de cijfers van Crucell van 17 okt. j.l. nog eens na.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL