Crucell geeft update van voortgang in het opschalen van op celcultuur gebaseerde griepvaccins

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/10/2005 08:05
Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een mijlpaalbetaling van EUR 1 miljoen (US$ 1,2 miljoen) heeft ontvangen van sanofi pasteur, het vaccinbedrijf van de sanofi-aventis groep. Dit op grond van de voortgang die de onderneming heeft gemaakt bij het ontwikkelen van nieuwe producten tegen verschillende vormen van influenza (griep), waarbij het gebruik maakt van Crucell’s geoctrooieerde PER.C6® cellijntechnologie. De strategische overeenkomst tussen de partners dekt het ontwikkelen van vaccins tegen zowel pandemische als epidemische (jaarlijks terugkerende) vormen van griep.

"We hebben belangrijke vooruitgang geboekt bij het opschalen van onze celcultuurproductie naar de omvang die nodig is om klinische batches te kunnen maken," zei Michel de Wilde, executive vice-president Research and Development bij sanofi pasteur. "Wij zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Crucell en zetten ons maximaal in voor onze investering."

Het klinisch onderzoek met sanofi pasteur’s op PER.C6® gebaseerde pandemische griepvaccin zal in het voorjaar van 2006 in Noorwegen van start gaan. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door FLUPAN, een gezamenlijk researchproject dat door de Europese Unie wordt gefinancierd. FLUPAN’s onderzoeksproject is gericht op het produceren van een veilig en effectief vaccin op basis van celcultuur tegen sterk pathogene vogelgriepvirussen. Sanofi pasteur is het enige bedrijf dat griepvaccins op basis van celcultuur levert aan het FLUPAN consortium.

In april jongstleden heeft sanofi pasteur een contract verworven ter waarde van US$ 97 miljoen van het U.S. Health and Human Services Department (HHS) met als doel het versnellen van het vaccinproductieproces voor nieuwe op celcultuur gebaseerde griepvaccins. Sanofi pasteur verwacht het klinisch onderzoek van een op de PER.C6® technologie gebaseerd epidemisch (jaarlijks terugkerend) griepvaccin te kunnen opstarten in de Verenigde Staten in september 2006. Op basis van het HHS-contract zal sanofi pasteur een haalbaarheidsonderzoek doen voor de bouw van een in de Verenigde Staten gevestigde, goedgekeurde productiefaciliteit die jaarlijks tot 300 miljoen monovalente doses griepvaccin moet kunnen leveren.

Sanofi pasteur is wereldmarktleider op het gebied van de productie en marketing van griepvaccins. Op grond van de griepvaccin-overeenkomst met sanofi pasteur ontvangt Crucell mijlpaalbetalingen, jaarlijkse betalingen en financiering van onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, alsmede royalty’s op de toekomstige verkopen van op PER.C6® gebaseerde griepvaccins.

PER.C6® als griepvaccin productietechnologie
Crucell’s PER.C6® technologie is een cellijn ontwikkeld voor de grootschalige productie van biofarmaceutische producten, inclusief vaccins. Griepvirussen infecteren PER.C6® cellen op zeer effectieve wijze, wat de productie van grote hoeveelheden griepvaccin mogelijk maakt. Bestaande griepvaccins worden geproduceerd op bevruchte kippeneieren. Om een mogelijke toekomstige grieppandemie of -epidemie te bestrijden is het belangrijk om de productie van grote hoeveelheden nieuwe vaccins op tijd mogelijk te maken. Een op PER.C6® geproduceerd vaccin biedt voordelen om voorbereid te zijn op zowel een jaarlijkse epidemie als op een pandemie. De PER.C6® technologie heeft voordelen in termen van economische en grootschalige productie.

Over FLUPAN
Het FLUPAN programma is bedoeld om de landen van de Europese Unie beter voor te bereiden op een grieppandemie door de bestaande vaccinproductiesystemen te verbeteren en door nieuwe vaccins te ontwikkelen op basis van celcultuurtechnologie. Het consortium bestaat uit het Health Protection Agency (VK), het Instituto Superiore di Sanita (Italië), het National Institute for Biological Standards and Control (VK), de Universiteit van Bergen (Noorwegen), de Universiteit van Reading (VK) en sanofi pasteur (Frankrijk). Sanofi pasteur is de enige vaccinproducent die aan dit samenwerkingsverband deelneemt. Daarbij maakt sanofi pasteur gebruik van Crucell’s PER.C6® celcultuurtechnologie


Noot redactie XEA.nl
Alles goed en wel, maar zo bespeel je wel de markt met oud nieuws en dat moet weer een steun voor de te hoge koers van het aandeel Crucell zijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL