Crucell en Aeras maken voortgang bekend in tuberculose vaccinprogramma

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 08/09/2005 10:34
Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) en Aeras Global TB Vaccine Foundation hebben vandaag bekendgemaakt te starten met een reeks klinische onderzoeken voor hun op AdVac® gebaseerde tuberculose (TBC) vaccin. Gepland is dat de onderzoeken, die volgen op veelbelovende onderzoeksresultaten in dierstudies, in het tweede kwartaal van 2006 in Europa, de Verenigde Staten en Afrika van start gaan.

De informatie werd vandaag bekendgemaakt door Crucell’s Chief Scientific Officer, Dr. Jaap Goudsmit. Dit gebeurde op een congres in Berlijn, genaamd 'New Approaches to Vaccine Development – From the Bench to the Field'. De lezing van Dr. Goudsmit, getiteld 'Children's Vaccines Against HIV, Malaria and TB: the Advantage of Ad35 Vectors', legde de nadruk op de toepassing van adenovirus serotype-35 (Ad35)-vectoren voor massavaccinatie ter bestrijding van aan armoede gerelateerde ziekten zoals tuberculose.

Door gebruik te maken van een combinatie van Ad35 en de PER.C6® productietechnologie van het bedrijf beschikt Crucell nu over een technologie waarmee grote hoeveelheden vaccins kunnen worden geproduceerd.

"We zijn erg trots dat ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam een vectorsysteem heeft kunnen ontwikkelen dat lang genoeg stabiel blijft om een groot aantal vaccins te kunnen produceren," legt Dr. Goudsmit uit. "We hebben er lang over gedaan om een dergelijk systeem voor Ad35-vectoren te ontwikkelen. Dit komt vooral doordat ons tuberculosevaccin een combinatie bevat van meerdere antigenen in één enkele vector."

De tweede generatie Ad35-vector, die wordt toegepast in het tuberculoseprogramma, is uiterst geschikt voor productie op grote schaal van vaccins op een PER.C6®-celstructuur. Deze zeer productieve systemen zijn vooral belangrijk bij de bestrijding van aan armoede gerelateerde ziekten zoals HIV, malaria en tuberculose. Bij deze ziekten moeten tientallen of honderden miljoenen doses worden geproduceerd terwijl de kosten relatief laag moeten blijven.

Over AdVac® technologie en Ad35

AdVac® is een vaccin technologie ontwikkeld door Crucell en kan een belangrijke rol spelen in de strijd tegen nieuwe en opnieuw optredende infectieziekten en in biologische afweer. De technologie ondersteunt het inbrengen van genetisch materiaal van het virus of de parasiet die de ziekte veroorzaakt in een ‘voertuig’, genaamd een vector, welke het immunogene materiaal direct in het immuunsysteem brengt. De meeste vectoren zijn gebaseerd op een adenovirus, het virus dat een verkoudheid veroorzaakt. De AdVac® technologie is speciaal ontwikkeld om bestaande immuniteit in mensen tegen de meest gebruikte recombinante vaccin vector, adenovirus serotype 5 (Ad5), te beheersen, zonder de grootschalige productiecapaciteiten of de immunogene eigenschappen van Ad5 in gevaar te brengen. AdVac® technologie is gebaseerd op adenovirus vectoren die niet vaak bij de bevolking voorkomen, zoals Ad35. In tegenstelling tot de AdVac® vectoren, komen antistoffen tegen Ad5 veelvuldig voor bij mensen van alle leeftijden en staan deze erom bekend de reactie van het immuunsysteem en daarmee de effectiviteit van op Ad5-gebaseerde vaccins te verminderen. Alle kandidaat-vaccins gebaseerd op AdVac® zijn geproduceerd op Crucell’s PER.C6® productie technologie.

Over de PER.C6® technologie

PER.C6® is een menselijke cellijn ontwikkeld voor grootschalige productie van diverse biofarmaceutische producten, waaronder vaccins. Vergeleken met reeds bestaande productiemethoden, kenmerkt PER.C6® zich door kwaliteit, veiligheid en het vermogen grootschalige productie van vaccins te realiseren. Om deze redenen, gecombineerd met het vermogen de groei van zowel menselijke als dierlijke virussen te bevorderen, hebben veel farmaceutische en biotechnologische bedrijven gekozen voor Crucell’s PER.C6® technologie als productietechnologie.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL