KLM boekt flinke groei nettowinst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 03/06/2005 08:36
De nettowinst van luchtvaartmaatschappij KLM is in boekjaar 2004/2005 flink gestegen.

KLM, sinds mei 2004 deel uitmakend van Air France-KLM, boekte in het boekjaar eindigend op 31 maart een nettowinst van 91 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 24 miljoen euro. De omzet steeg naar 6,4 miljard euro, tegen 5,9 miljard euro in het vorige boekjaar.

KLM had het afgelopen boekjaar te kampen met een sterk gestegen olieprijs, maar deze werd deels gecompenseerd door de goedkope dollar en positieve effecten van het afdekken van valutarisico's. KLM vervoerde in het voorbije boekjaar meer dan 20 miljoen passagiers en ruim 600.000 ton vracht.

Moederbedrijf Air France-KLM presenteerde de jaarcijfers reeds op 19 mei jongstleden. Het fusiebedrijf behaalde een totale nettowinst van 351 miljoen euro tegen 292 miljoen euro een jaar eerder.

D.D. 30 juni is te Amstelveen in de Schouwburg om 14.00 uur de AVA van KLM, niet te verwarren met Air France KLM.
Wij van de redactie vragen nog oude aandelen KLM te koop voor een klient. De papierstukken geleverd wel te verstaan. Bericht met prijsopgave naar de redactie van XEA.nl, bij voorbaat dank.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL