Imtech: 50 miljoen euro orders in Roemenië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/12/2006 08:01
Oost-Europa strategie Imtech bewijst waarde
Gouda - Imtech (technische dienstverlener in Europa) maakt bekend dat het orders ter waarde van circa 50 miljoen euro heeft verworven in Roemenië. Roemenië is één van de landen in Oost-Europa die Imtech tot focuspunt in haar groeistrategie heeft benoemd. In dit kader wordt er vanuit Nederland actief gezocht naar voor Imtech geschikte projecten, is er een eigen competentiecentrum voor export van technologie naar Roemenië (in München) en een steunpunt in Boekarest.

De Roemeense economie kent een sterke groei van het bruto nationaal product (2004: 8,3 procent, 2005: 4,5 procent) door een combinatie van groeiende particuliere consumptie en aantrekkende buitenlandse investeringen. Tevens ontwikkelt de Roemeense industrie zich positief, hetgeen tot uitdrukking komt in toenemende technologische investeringen.

De Roemeense gasindustrie investeert fors in verbetering van haar productiefaciliteiten, bijvoorbeeld hightech gas metering stations. Imtech (Imtech Industry Analyser Systems en Imtech Vonk, beide in Nederland gevestigd) is in dit kader benoemd tot vaste technologiepartner (EPCC-partner: partner voor Engineering, Procurement, Construction and Commissioning). Deze modulaire stations meten op geavanceerde en betrouwbare wijze het geproduceerde gasvolume, het gerelateerde energieniveau en de levering naar de betrokken afnemers. Imtech heeft opdracht voor levering van negen van deze stations, inclusief hard- en software, power distributie en controle systemen, met een optie voor nog eens tientallen extra stations in de toekomst. Alle technische modules worden in Nederland - in Tholen, Coevorden en Bergen op Zoom - geprefabriceerd, waarna het hele pakket wordt distribueert naar diverse locaties in Roemenië voor installatie ter plaatse onder supervisie van Imtech.

Vanuit Duitsland werkt Imtech (Imtech Deutschland) voor bestaande Duitse klanten die zich richten op de toenemende particuliere bestedingen in Roemenië. Voor het supermarktconcern Selgros Cash & Carry heeft Imtech in Roemenië al 14 supermarkten met een grote van circa 15.000 m² compleet technologisch ingericht. Het gaat om projecten waarbij Imtech de volledige verantwoordelijkheid neemt voor planning, engineering, implementatie en inbedrijfstelling van onder andere verwarming, ventilatie, koeling, sanitair en (brand)beveiliging. Momenteel heeft Imtech opdracht nog eens drie supermarkten in Iasi, Suceava en Galati. Voor het Duitse bouwmarktconcern Hornbach is Imtech tot voorkeurspartner benoemd voor een vergelijkbaar traject in Roemenië.

Vanuit Duitsland werkt Imtech (Imtech Deutschland) ook voor bestaande Duitse klanten die investeren in productielocaties in Roemenië. Voor BAT, British American Tabacco, verzorgde Imtech recent de complete technische infrastructuur in een nieuwe fabriek in Ploiesti.

Naast Roemenië is Imtech ook succesvol actief in Polen en Tsjechië.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

reactie XEA.nl
Ons schrijven over de parel Imtech wordt met nieuwe orders bevestigd.
Ook zitten er goede verdiensten aan, want het onderhoud blijft dan meestal bij Imtech hangen en dat is blijvend werk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL