Imtech had een goed 2005 en bouwt het verder uit.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/05/2006 10:36
In het blad Imtechnology vertelt de CEO van der Bruggen hoe tevreden hij is met de resultaten 2005 en ook wordt er aandacht besteedt aan wat Imtech doet en met de klanten meedenkt.
Dat deed de Nederlandsche Middenstandsbank N.V. in het verleden ook, maar Imtech werkt dat uit.
Kijk eens wat zij voor"noviteit" op Schiphol heeft gebracht.
Is it a bird? Is it a plane? Neen, het is een taxiënde rollator! Het apparaat helpt bij het meten van het verlichtingsniveau op zogenaamde vliegtuig-opstelplaatsen (VOP's). Dit zijn plekken aan de pier waar een piloot na de vlucht het toestel parkeert. Een uitstekend overzicht over de VOP's is natuurlijk van het grootste belang. Om dat overzicht te waarborgen, wordt het lichtniveau regelmatig gemeten. Voorheen gebeurde dat handmatig, een tijdverslindende bezigheid. Dus bedacht Imtech (Imtech infra) een taxiënde rollator die de verlichtingssterktemetingen op de opstelplaatsen uitvoert.
Zo werkt Imtech's onderdelen aan steeds meer invoeringen van de nieuwste technieken. Of het nu in deBouw en faciliteitenbeheer is of op gebied van maritieme markten, vrijwel op elk gebied ziet Imtech als bedrijf kansen en pakt ze zelf of samen met de klanten aan.
Bijvoorbeeld:
RanstadRail wordt de eerste grootschalige lightrailverbinding voor metro en bus in Nederland. Om de verkeerstromen zo goed mogelijk te managen, wordt een deel van het traject ondergronds aangelegd. Imtech (Imtech Infra) is verantwoordelijk voor de levering en implementatie van de complete technologie in de bijna3 kilometer lange Statentunnel in Rotterdam. Imtech verzorgt alle technologische oplossingen, o.a. energie, besturing, elektrotechniek, lucht- en klimaattechnologie, verlichting, noodstroom en alle telecom aansluitingen.
Je kan zeggen Imtech van alle "markten" thuis.
Daarom verbaasde 't ons ook, dat de koers van dit aandeel tot de kerst vorig jaar haast niet omhoog te branden was.
Daarna is er meer "wetenschap" bij de beleggers gekomen en dit aandeel heeft 't!
Geeft een dividend van EUR 1,07 en heeft weinig schulden en een uitstekend management, wel is de koers naar de ca. EUR 40 opgelopen. Was er wel even boven geweest, maar het negatieve sentiment, nam ook Imtech mee naar beneden.
Toch was die daling een mooi instap moment voor de "laatkomer".
Wij (red. XEA.nl) blijven dit aandeel koesteren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL