Samen Succesvol met Imtech? Ja.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/03/2006 06:53
Ja, dat mogen wij van de redactie wel zeggen, "samen" dat speelt een belangrijke rol in dit bedrijf maar ook in het leven van de mens.
Wat ben je alleen?

Imtech heeft in 2005 een belangrijke stap gezet in haar strategie.
Zij wil uitgroeien tot een multidisciplinaire technische dienstverlener van Europees formaat, met mondiale posities in enkele nichemarkten.
De geven deze posities, de bereikte toegevoegde waarde voor klanten en de verwachting van aantrekkende markten en prijsvolume, is er een stevige basis gelegd voor een gezonde groei in de komende jaren.

Hier nog even de Kernpunten
2005¹:
- Opbrengsten: 2.379 miljoen euro, + 18% (autonoom + 9%)
- EBITA: 86,3 miljoen euro, + 20% (autonoom + 3%)
- Nettowinst: 50,8 miljoen euro, + 15%
- Winst per aandeel²: 2,06 euro, + 18%
- Dividend: 1,07 euro per gewoon aandeel, pay-out: 55%
Orderportefeuille ultimo 2005 van goede kwaliteit: 2.396 miljoen, + 12%
Vooruitzichten 2006: hogere autonome EBITA-groei.
1) 2004 op basis van IFRS en vóór bijzondere last inzake overtreding Nederlandse Mededingingswet.
2) Voor amortisatie en impairment immateriële vaste activa.

Als je het jaarverslag leest, dat er uitstekend uitziet en een duidelijke informatie geeft, wie, wat en hoe Imtech werkt, moet dat een geruststellend gevoel voor de medewerkers en investeerders geven.
De medewerkers (aantal per 31/12/2005 14.519) doen het "samen" met een uitstekende directie.
De investeerders plukken de vruchten van dat "samen" gevoel, het aantal uitstaande aandelen was per 31/12/2005 26.080.436, er waren van het geplaatste aantal 26.886.549 806.113 sts ingekocht voor het optieplan van personeel en directie.
Wij van de redactie XEA.nl komen al jaren bij dit bedrijf, dat eerst International Muller was en toen Imtech werd na de ombouw en afstoot periode. Toen werd de dochter, de moeder zou je kunnen zeggen.
Het was en is nog steeds een genoegen om naar de heer Dr. Ir. R.J.A. van der Bruggen CEO van Imtech te Luisteren, maar ook "hij" heeft Imtech als dochter opgezet en uitgebouwd.
Wij waren op een analisten bijeenkomst, en daar werd de heer van der Bruggen goed aan de tand gevoeld. Hij wist op "bekwame" wijzen alle vragen duidelijk en netjes te beantwoorden, maar deed dat met een "inhoud", dat je wel tot de conclusie "moest" komen, die man heeft "het" in zijn vingers.
Die zal het bedrijf uitbouwen tot wat het nu is.
En wat ons eigenlijk wel wat tegenvalt is het volgende: "Eerst kon of mocht de koers van het aandeel Inter- Muller (eerst dhr. Groenenboom, later Scheffer)zoals wij het noemden en nu dus van der Bruggen, niet omhoog"!

Het bedrijf leek voor ons wel de "schilders' uit de gouden eeuwen, niet worden gewaardeerd in je eigen tijd.
Tot voor de kerst 2005, toen brak de "zon" voor de beleggers van het eerst uur echt door. Zij hebben altijd een goed dividend gehad EUR 1,07 (uitk.% 55), de koers van het aandeel deed wel wat, maar daar was het ook mee gezegd.
De doelstelling van het dividend is uitkeren ca. 40% en dat was vaak de laatste jaren hoog, 2004 63%, dus daarover geen klachten.

Als je maar vertrouwen blijft houden in je eigen inzichten als belegger, zal eens je gelijk komen, dat deden wij van de redactie XEA.nl en nu in zeer korte tijd is de koers van dit aandeel boven de EUR 40 gestegen. Nu komen ook de "grote" jongens met advies voor Imtech.
Onze lezers hebben wij altijd voorgehouden, dit bedrijf gebruikt alle "nieuwste" technieken en dan moet de doorbraak eens komen en door het hoge dividendrendement zat je daarmee ook al goed.

Hoe ziet Imtech de toekomst?
Imtech is voor 2006 goed gepositioneerd voor een nieuwe groeifase en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Dit vertrouwen is gebaseerd op de kwaliteit van een goed gevulde orderportefeuille. Bovendien heeft Imtech een sterk strategisch portfolio van samenhangende activiteiten opgebouwd.
Daarnaast heeft en bouwt Imtech haar positie steeds verder uit, door goede acquisities te doen, die wel moeten bijdrage aan een verdere uitbouw van Imtech en een goede winstbijdrage moeten hebben, anders "maar" niet zei de heer van der Bruggen.
En juist die instelling heeft "hem" en "Imtech" groot gemaakt.

Imtech een goede investering?
Kijk en vergelijk, in 1995 hoogste koers EUR 13,09 - laagste koers EUR 10,48 en koers 31/12/1995 EUR 12,58 en de koers per heden EUR 42,98 incl. EUR 1,07 en de AVA is 11 april a.s. te Rotterdam t.o. Centraal Station om 10.30 uur in de Doelen.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL