Imtech: orderintake in industrie trekt aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/01/2006 08:08
Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft eind 2005 en begin 2006 de orders in het marktsegment industrie zien aantrekken. Van diverse opdrachtgevers heeft Imtech Projects, de Nederlandse Imtech-divisie die onder meer actief is op de industriële markt, voor circa 30 miljoen euro aan orders gekregen zowel in Nederland als in andere Europese landen.

In Nederland biedt Imtech industriële opdrachtgevers multidisciplinaire technologische oplossingen aan voor uitbreiding, upgrading en renovatie van industriële processen met als doel procesoptimalisatie tegen de laagste integrale kostprijs. Op basis van specifieke kennis en kunde wordt Imtech ook gevraagd om elders in Europa klanten te assisteren. Het aandeel van opdrachten voor technologische (her)inrichting van complexe industriële processen en industriële automatisering neemt toe. Dit past in de strategie, die gericht is op het realiseren van steeds hogere toegevoegde waarde voor klanten.

Bij het Amerikaanse Amgen, gespecialiseerd in onderzoek naar biotechnologie en farmacie, is Imtech betrokken bij de uitbreiding van de Europese logistieke en research activiteiten in Breda. Bij Urenco in Almelo, specialist op het gebied van verrijking van uranium, verzorgt Imtech de technologische inrichting van een productiehal voor centrifuges. Bij Teijin Twaron, producent van aramidevezel Twaron®, is Imtech verantwoordelijk voor de technische inrichting bij de uitbreiding van productielijnen in Emmen en Delfzijl. Voor het afvalverwerkingsbedrijf Synmet International in Enschede verzorgt Imtech de innovatieve technologie in drie nieuw te bouwen recyclingprojecten in Engeland en Schotland. Vanuit specifieke kennis van vermogenselektronica (de combinatie van energietechniek en elektronica) is Imtech vaste technologiepartner van een aantal Europese onderzoeksinstellingen. Zo wordt in opdracht van researchinstituut IPP, Institut für Plasma Physik, in München momenteel een hightech uitbreiding van de researchfaciliteiten uitgevoerd.

De toenemende vraag naar hoogwaardige automatiseringsconcepten heeft er eind 2005 toe geleid dat er een interne bundeling van kennis, kunde, referenties én capaciteit op het gebied van industriële automatisering vanuit zowel Imtech Projects als Imtech ICT heeft plaatsgevonden. Onder de nieuwe naam Imtech Automation Solutions is Imtech nu één van de sterkste marktspelers op dit gebied in Nederland.

Zie ook ons bericht : Imtech breekt nu pas door van 22/1/2006



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL