Imtech breekt nu pas door, de aandeelhouder wint.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/01/2006 08:25
Imtech een bedrijf dat de nieuwste technologie in uitvoering brengt, zo stelde wij dat eens in de AVA en dat werd door de heer Dr.Ir. R. van der bruggen bevestigd. Dat is je geld als investeerder waard.En, het levert ook nog eens een goed rendement op. Imtech gaf de laatste jaren EUR 1,07 als dividend en al bleef de koers wat achter bij onze verwachtingen, de laatste tijd heeft zij (Imtech) haar hielen laten zien en steeg in korte tijd van de 27/8 naar de EUR 33/4.
Hier even een korte beschrijving over Imtech voor de lezers die het bedrijf nog niet zo goed kennen.

De Europese technische dienstverlener Imtech is (financieel) krachtig, betrouwbaar en onafhankelijk. Met ruim 14.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis.
Imtech is in staat klanten meetbare toegevoegde waarde te bieden door het aanbieden van hoogwaardige totaaloplossingen. Imtech realiseert die waardecreatie door diepgaand inzicht in en kennis van (de primaire processen van) de klant, intensieve samenwerking met en voor de klant en een compleet en geïntegreerd aanbod van concepten en diensten. Meetbare toegevoegde waarde voor onze klanten leidt tot waardecreatie voor onze aandeelhouders.
In de laatste jaren (1997 tot en met 2004) is de EBITA (resultaat voor rente en afschrijving goodwill) van Imtech met gemiddeld 16% per jaar gegroeid. Gedurende deze jaren namen zowel EBITA als omzet autonoom gemiddeld met 6% per jaar toe. Met dit 'trackrecord' behoort Imtech tot de snelst groeiende technische dienstverleners in Europa.
In 2004 nam de EBITA met 8,0% toe tot 78,1 miljoen euro. De omzet daalde met 1,5% tot bijna 2,1 miljard euro. De orderportefeuille kwam uit op 2.110 miljoen euro (stijging van 1,2% ten opzichte van 2003).
Voor de toekomst is Imtech ambitieus. Imtech streeft de komen vijf jaar naar een omzetniveau van circa 3 miljard euro bij een verdere toename van de EBITA marge.

Ook vertelde de heer v.d. Brugge in het bedrijfsblad Imtechnology het volgende:
De markt voor kantoorgebouwen in Europa vertoont de eerste tekenen van een voorzichtig herstel. Technologische renovatie van de verouderde kantoorgebouwen leidt tot waardecreatie. Dus besluiten veel eigenaren van hun bestaande huisvesting tot een complete metamorfose.
Gebrek aan comfort, een indeling die niet meer voldoet, onvoldoende beveiligingsmogelijkheden, een te hoge energierekening, verouderde ICT-voorzieningen, dat zijn initiële redenen om gebouwen compleet te renoveren.
Wie hebben zij daarvoor nodig en kunnen zij dat allemaal wel. Slechts weinig dienstverleners kunnen bedrijven daarbij helpen, maar Imtech wel.
Imtechs "unieke" aanpak vraagt om intensieve samenwerking. Zo kunnen de klanten van Imtech zich blijven concentreren op hun core business, Imtech neemt de complete verantwoordelijkheid op zich en voert de wensen in overleg met en voor haar klanten uit en blijft dat ook na de oplevering doen, door middel van nazorg en service verlening op jaarcontracten. Dus ook inkomsten na de oplevering voor langer termijn.
Imtech noemt dit"change in business", of wel "een betere afstemming op de wensen van de eindgebruikers tegen de laagste integrale kosten en de hoogste integrale opbrengst per vierkante meter.
Daarom is "partnership" voor Imtech geen loos begrip.

Kijk ook eens naar Arcadis, die doet dit ook, maar in een andere bedrijfstak.

Dit even er tussendoor.
Zo leidt renovatie tot waardecreatie. Imtech de techniek, en het bedrijf, maar ook de aandeelhouder het resultaat, dus "samen succesvol".

En dat heeft de koers van het aandeel Imtech laten zien de laatste tijd, huidige koers EUR 33,10.

Bronnen o.a. uit Imtechnology, Jaarverslag en website.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL