Imtech nader bekeken en koersreactie overdreven.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/08/2005 11:11
Imtech, het bedrijf dat de nieuwste technologie ook in praktijk brengt kwam met goede cijfers. Omzet +7,2% van EUR 779,0 naar EUR 835,4, Nettowinst +9,9% van EUR 19,2 miljoen naar EUR 21,1 miljoen en de wpa +8,3% van EUR 0,72 naar EUR 0,78. Wij van de redactie XEA.nl gaan uit van een totaal dividend over dit lopende boekjaar van EUR 1,07 als minimum. Bij de huidige koers van ruim EUR 29 pak je ruim 3,5% als rendement.
Wat is er aan het aandeel Imtech zo bijzonder, ten eerste het management, van der Bruggen is met "hart en ziel" de leider en weet het over te brengen op zijn personeel. Als je die man kent, zou je zo je portemonnaie aan hem meegeven. Een lust om naar zijn betoog en vakmanschap te luisteren. Is dat alles, neen, want Imtech brengt ook nog eens de nieuwste technologie in praktijk en dat is weleens anders. En het bijzondere is, Imtech weet daar een goede boterham uit te halen en doet dat ondanks de slechte economie in Europa. En als klap op de vuurpijl, Imtech wil een nieuwe poot, spoorwegaanneming opzetten, in combinatie met Dura Vermeer en Arcadis. Twee bekende bedrijf die wel wat in de trio combinatie zien. En elk in haar vak.
Zo weet van der Bruggen de lat steeds hoger te leggen en kijkt verder dan z'n neus lang is.
Imtech herhaalde haar winstverwachting voor dit jaar en als 't herstel in Europa breder wordt kan de winst bij Imtech snel verbeteren. De omzet hoofdzakelijk wordt in Europa behaald bij Imtech en daarom begrijpen wij de reactie van de beleggers niet.
Cijfers onder de 10% lijken niet sexy meer, maar zo houdt Imtech wel een stijgen lijn vast en in deze tijd! Een prestatie, vinden wij(red.XEA.nl).

Ook houden de invoering van de nieuwe boekhoudregels een kleine negatieve aanpassing op de winst van enkele tonnen euro's. Dus eigenlijk een beperkte invloed en dat zal bij andere bedrijven weleens anders kunnen uitpakken.
Toen het aandeel ruim EUR 10 stond voor enkele jaren geleden, moest de beleggers ze niet hebben/kopen en dat is nu nog zo.
Toen vonden wij het aandeel ondergewaardeerd.
Imtech blijft de markt aanvoelen en weet haar orders binnen te halen en daar moet het van komen.
Het vakmanschap van de heer van der Bruggen geeft ons wel zoveel vertrouwen, dat wij het aandeel Imtech in de modelportefeuille houden, voor nog betere tijden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL