Imtech: technologie voor 130 schepen in opdracht in China

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 30/06/2005 07:34
Chinese maritieme orderportefeuille van 80 miljoen euro.
Imtech N.V. (technische dienstverlening) maakt bekend dat het momenteel in China een maritieme opdrachtenportefeuille heeft opgebouwd voor het verzorgen van technologische oplossingen aan boord van ruim 130 schepen, die een gezamenlijke waarde van 80 miljoen euro vertegenwoordigen. Hierdoor is sprake van een versterking van de positie van Imtech op de Chinese maritieme markt.

Zoals bekend is Imtech in Europa één van de grotere technische dienstverleners. Ook de maritieme activiteiten van Imtech zijn voor een belangrijk deel in Europa geconcentreerd. Zo is Imtech onder meer actief in Nederland, België, Duitsland, de UK, Frankrijk en Polen. De toenemende mondialisering van de maritieme industrie maakt China echter tot een belangrijk concentratiepunt voor export van maritieme technologie. Momenteel wordt deze omvangrijke Chinese markt op diverse manieren bewerkt. Enerzijds vanuit de maritieme competentiecentra van Imtech in Nederland, Duitsland en China en anderzijds middels deelname in een Chinese joint venture. Deze deelname komt voort uit de overname van HST (HDW-Hagenuk Schiffstechnik GmbH), die eind 2004 werd bekend gemaakt. Vanuit beide maritieme kenniscentra werkt Imtech voor met name Westerse eigenaren die schepen bij Chinese werven bestellen maar high-quality maritieme technologie (onder andere platformautomatisering, instrumentatie, elektrotechniek, aandrijving en voortstuwing) aan boord willen hebben. Bij de overname van HST heeft Imtech aangeven dat het een Chinese opdrachtenportefeuille bezat voor het verzorgen van technologische oplossingen aan boord van tientallen schepen. Thans is derhalve sprake van een substantiële groei.

De orderportefeuille bestaat uit technologische oplossingen aan boord van onder andere containerschepen, (chemische) tankers, bulk carriers, kraanschepen en luxe jachten. Imtech is onder meer actief op de volgende Chinese werven: Jiangdong, Jiangnan, Jinling, Kouan, Qingshan, Taizhou, Weihai, Wenchong, Xingang, Yangzijiang en Zhousian. Het grote aantal schepen, de brede spreiding aan type schepen en scheepswerven impliceren dat in belangrijke mate de continuïteit in de orderverwerving is gegarandeerd. Ten behoeve hiervan beschikt de joint venture waarin Imtech participeert ook over een eigen productie- en servicelocatie in Shanghai.

Redactie XEA.nl
Imtech en dat schreven wij al eerder, is een bedrijf dat de nieuwste 'tech'in praktijk brengt en de heer v.d. Bruggen weet overal zijn orders binnen te halen. Met dit soms managementen is het goed beleggen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL