Imtech neemt Goodmarriott & Hursthouse (UK) over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/06/2005 07:34
Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Engelse technische dienstverlener Goodmarriott & Hursthouse overneemt van de huidige eigenaar. Hiermee versterkt Imtech haar positie op de markt in de UK aanzienlijk. De overnamesom, inclusief een earn-out, bedraagt circa vijf keer de EBIT van Goodmarriott & Hursthouse en zal in contanten worden voldaan. De overname past in de Imtech-strategie voor verdere groei in de UK en levert een directe bijdrage aan de winst per aandeel.


Profiel Goodmarriott & Hursthouse
Goodmarriott & Hursthouse is een gerenommeerde multidisciplinaire technische dienstverlening die de technische competenties elektrotechniek, werktuigbouw (lucht- en klimaattechnologie) en control aanbiedt in de markten van utiliteit en industrie. Met ruim 220 medewerkers werd in 2004 circa 35 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten gerealiseerd. Vanuit de vestigingslocaties Nottingham (hoofdkantoor) en Osset (in West Yorkshire, nabij Leeds) behoort Goodmarriott & Hursthouse tot de sterkste spelers in de regio Midlands.

De organisatie bestaat uit een contracting divisie en een divisie gespecialiseerd in technisch onderhoud en beheer. Op het gebied van contracting biedt de onderneming complete technische dienstverlening in de vorm van engineering en compleet projectmanagement. Dit wordt aangevuld met professionele onderhoudsservices, zoals onderhoudscontracten, een 24-uurs servicedienst, een werkplaats voor productie van elektrische en mechanische onderdelen (switchboards, controlepanelen etc.), reparatie, alsmede inspectie en het testen van technologische apparatuur. Goodmarriott & Hursthouse werkt onder meer in de markt van kantoren, winkelcentra, recreatie, onderwijs, gevangenissen, luchthavens, distributiecentra, industriële gebouwen, industriële productieplants en laboratoria. De brede scope aan activiteiten maakt een flexibele opstelling ten opzichte van wisselende marktomstandigheden mogelijk, hetgeen positief bijdraagt aan de continuïteit.

Belangrijke opdrachtgevers zijn onder meer: Bovis Lend Lease, Sir Robert McAlpine, The Boots Company, Astra Zeneca, J. Sainsbury en Cargill. Onlangs zijn de volgende projecten opgeleverd: diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten voor de Boots Company, een sojamelkfabriek voor Alpro, de internationale hub van DHL (met een automatisch warehouse en kantoren) op het East Midlands Airport, de Nottingham Trent University, de centrale faciliteiten (inclusief een tropisch zwemparadijs) voor Center Parcs Hlliday Village Elveden Forrest en het Headrow Shopping Centre in Leeds. Momenteel verzorgt Goodmarriott & Hursthouse een deel van de technologie in het in aanbouw zijnde nieuwe voetbalstadion van Arsenal Emirates.

Strategie
De overname van Goodmarriott & Hursthouse past goed in Imtech's groeistrategie. Imtech beschikt over vooraanstaande marktposities in België, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Spanje en de UK. Ook is Imtech actief in diverse landen in Oost-Europa. In de UK streeft Imtech naar strategische versterking van haar marktpositie. Momenteel is Imtech in de UK actief op het gebied van:
multidisciplinaire technische dienstverlening (elektrotechniek, instrumentatie, werktuigbouw, control en automatisering) in de regio Groot London (top-10 speler);
complete technische oplossingen op de inframarkt, met name in de markt van water- en afvalwaterzuivering (landelijke top-5 speler);
maritieme technologie, onder andere door middel van de orders voor de complete technologie aan boord van vier in uitvoering zijnde amfibische transportschepen (Landing Plaform Docks) voor de Royal Fleet Auxiliary (Royal Navy) in Glasgow (BAE Systems) en Newcastle (Swan Hunter);
telecom;
parkeren;
brandblustechnologie.

Met deze activiteiten wordt vanuit zeven verschillende vestigingslocaties op jaarbasis circa 170 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten gerealiseerd. De strategie in de UK richt zich op korte termijn op het versterken van de positie in de technische kerncompetenties elektrotechniek en werktuigbouw en het verstevigen van de positie in de markt van water- en afvalwaterzuivering. Op langere termijn streeft Imtech - analoog aan de positie in de andere thuislanden - naar een top-3 positie in de UK.

Positie en synergie
Met de overname van Goodmarriott & Hursthouse versterkt Imtech in de UK zijn positie in de in de markt van technische dienstverlening. Het totaal aan bedrijfsopbrengsten op jaarbasis van Imtech in de UK neemt toe tot ruim 200 miljoen euro. Naast een sterke positie in de markt van technische dienstverlening in de regio Groot Londen is Imtech nu ook één van de leidende technische dienstverleners in de regio Midlands, waardoor het geografisch werkgebied aanzienlijk wordt uitgebreid. In Groot London werkt Imtech onder de naam Meica, dat in 2003 werd overgenomen. Goodmarriott & Hursthouse en Meica kennen elkaar goed, passen goed bij elkaar en kunnen zich door de grotere schaalgrootte gemeenschappelijk kwalificeren voor grotere projecten. Na overname door Imtech heeft Meica bewezen dat de financiële kracht van Imtech van grote betekenis is voor het verwerven van additionele opdrachten. Zo verwierf Meica de complete technologie in het nieuwe Engelse hoofdkantoor van de farmaceut Roche. Vergelijkbare spin off is ook bij Goodmarriott & Hursthouse mogelijk. Met het management van Goodmarriott & Hursthouse is overeengekomen dat zij de komende jaren nog aan de onderneming verbonden blijven, waarmee de continuïteit gewaarborgd is.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL