Verslag van de AVA van Imtech

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/04/2005 17:26
Om 10.30 uur opent de voorzitter de heer DRS. A.G. Jacobs de vergadering, ruim 50% van het totaal aantal aandelen is aanwezig (ca. 80 man/vrouw), niet voldoende voor een beslissing te nemen over de statuut wijzing en daarom is er een 2e BAVA op 9 mei om 10.30 uur ten Kantoren te Gouda. De gebruikelijke stukken worden doorgenomen en daarna krijgt de heer Dr.Ir. R. v.d. Bruggen het woord en geeft met sheets een overzicht van het jaar 2004 en doet dat rap van de tong en met deskundigheid.
Ondanks de slechte economie heeft Imtech toch nog een autonome groei weten te realiseren van 2,5% en daar zijn wij (Imtech) best tevreden mee. De autonome groei was in 2003 nog 6%. Dit jaar nemen wij een last voor de overtreding uit de jaren 1999 t/m 2001 Nederlandse Mededingingswet. Daar heeft Imtech vrijwillig aan meegewerkt en er blijken toch nog afspraken te zijn gemaakt. Het bedrag moet zeker voldoende zijn. De omzet daalde iets, maar de orderportefeuille steeg weer iets en de nettowinst steeg met 3,2% naar 45,4.
Wij denken dat het dal gepasseerd (4e kw. 2004) is en wij zien voor de komende jaren weer groei. Imtech is goed gepositioneerd voor groei. Door het aantrekken van de investeringen en nieuwe competentiecentra o.a. Care&Cure, Security, Energy Contracting. Voor Belgie en Luxemburg zijn de verwachtingen de komende jaren goed. Door sterke banden met opdrachtgevers, aantrekkende investeringen in o.a. utiliteit, hotels, farmacie en financiele sector. In Duitsland ging het matig in 2004, maar er zijn kansen op groei, door o.a. versterking industriele positie, Energy Contracting en wij gaan samen met klanten naar Oost Europa.
In de UK hebben wij succes door de overname van Meica, die behoort tot de top 10 in de UK en is een sterke nationale speler (top 5) in water- en afvalwaterzuivering. Daarin ligt voor Imtech in Europa en daar buiten een goede toekomst. Verdere kansen voor groei in de UK, door bestendige marktpositie en acquisitie mogelijkheden o.a. in de water- en afvalwaterzuivering.

In spanje verdere uit- en opbouw van de organisatie in de regio's Madrid, Barcelona, Valladolid en Valencia. Voortgaande autonome groei in 2005 en latere jaren. Focus op acquisities en positie versterking in Industrial Maintenance en Elektrotechniek.

ICT&Technology; ICT en Telecom werkten vooral in 2004 in Nederland onder moeilijke omstandigheden, de rest van de landen had toch een goed resultaat. De Telecom had een aanpassing aan de marktomstandigheden nodig, maar is wel een Europese speler. voor 2005/6 volop kansen, door ICT aantrekkende markt, Europese expansie ICT en Imtech Telecom heeft goede verwachtingen van VOiP met haar triple play en IP-technology.
Ook wist Imtech ICT& Technology en Maritiem goed te presteren in een niet eenvoudige markt. Maritiem is een internationale sterke speler en er zijn voor de komende jaren volop groei kansen, door o.a. investeringen in veiligheid en Imtech Maritiem is op weg een wereldspeler te worden. Vooral door de overname van HST (Duitsland), die heeft klanten die zaken doen in o.a. China op Maritiem gebied.
De marges trekken weer aan en dat in een slechte economie, dus als het herstel verder doorzet, zijn wij (Imtech) er klaar voor om ons doel van een omzet van 3 miljard te halen. Dat kunnen wij best wel door acquisities, maar wij kijken krapper naar de marges bij de overname kandidaten, daardoor ging de overname van Van Straaten ook niet door, jammer naar het zij zo!
Wij hebben ca. 10.000 klanten, dus zijn wij niet zo gevoelig voor schade-claims (dit naar aanleiding van een vraag).
Onze strategie gaan steeds meer naar nieuwe ontwikkelingen, o.a Care&Cure en Energy Contracting. Ook worden wij steeds sterker in het onderhoud (terugkerende) dat levert werk en een goede marge op. In 2004 kwam van de winst ca. 23 miljoen uit dit werk. Onze doelstelling is een marge van 6% onder normale omstandigheden.
5% uit de Benelux 35% v.d. omzet,4% uit Duitsland ca. 40% v.d. omzet en 10% ICT& Technolgy ca. 25% van de omzet. Dan kan in 2008 de omzet 3 miljard zijn door de combimatie van autonome groei en acquisities. Wij hebben een sterke marktpositie (top 3) in voor Imtech relevante landen.
In de ICT willen wij naar een omzet van ca. 20% van het totaal, nu nog 11%. Imtech heeft een sterke financiele positie en wij kunnen acquisities zelf betalen en een solvabiliteit van 34%.
Het dividend is EUR 1,07 20 april is ex.datum en betaalbaar de 26 april a.s., de pay-out is 61% en wij willen terug naar de normale 40%.
Daarna waren er vragen en de antwoorden waren duidelijk, gingen over de strategie, salarissen en beloningen. De optieregeling was in 2004 voor het laatst en er worden nu beloningen in aandelen gegeven. Lijkt ons (red.XEA.nl) ook beter.
De vooruitzichten voor Imtech zijn goed en de toekomst wordt met vertrouwen tegemoet gezien. Voor 2005 ziet Imtech, in een aantrekkende markt, een verdere toename van het bedrijfsresultaat.
Imtech gebruikt de nieuwste technische vindingen in de praktijk.
Om 14.10 uur sloot de goed leidende voorzitter Jacobs de AVA en kon er onder het genot van een drankje en hapje nog nagepraat worden.
Wij van de redactie gingen met een goed gevoel naar huis en zien Imtech op deze koers als een koopwaardige koop kandidaat.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL