Imtech doet het ondanks de trage economische groei goed.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/08/2004 11:16
Imtech N.V. (technische dienstverlener in Europ) heeft in de 1e helft van 2004, ondanks aanhoudende moeilijke economsiche omstandigheden, een positief 1e halfjaat achter de rug. Zowel de omzet, het bedrijfsresultaat voor afschrijving goodwill (EBITA) als het netto resultaat voor en na afschrijving goodwill namen toe.
EBITA: 43,1 miljoen (+8,3%)
Netto resultaat voor afschrijving goodwill 21,7 miljoen (+7,4%)
Omzet 779 miljoen (+6,4%)
Orderportefeuille: op niveau 2,4 miljard (2,2%)
Benelux: Belgie en Luxemburg op niveau, resultaatafname in Nederland.
Duitsland, UK en Spanje: positieve ontwikkelingen
ICT&Technology: per saldo hoger resultaat.

In de Benelux bleven Belgie en Luxemburg op niveau, maar in Nederland was sprake van een lager resultaat. Duitsland, UK en Spanje droegen positief bij aan het goede resultaten in de 1e helft van 2004. De ICT & Technology activiteiten lieten per saldo een hoger resultaat zien. In alle markten geldt dat de activiteiten op het gebied van technisch onderhoud en beheer verder toenamen.
De combinatie van technologien(informatie- en communicatietechnologie, elektrorechniek en werktuigbouw), geografische spreoding en verschillende markten maakt Imtech minder gevoelig voor de effecten van wisselende marktomstandigheden. Het blijkt dat de Imtech-strategie opnieuw zijn waarde bewijst. Op basis van de ontwikkelingen in de 1e helft van 2004 handhaaft de Raad van Bestuur, naar de huidige inzichten, de in maart 2004 gegeven vooruitzichten van een verdere toename van de EBITA over het gehele jaar 2004.

Redactie XEA.nl,
Dit is een goed vooruitzicht en de heer van der Bruggen en zijn mensen zullen dat ookwaar kunnen maken. Imtech is een bedrijf dat de ICT en andere vernieuwingen ook in de praktijk weet te gebruiken en te benutten.
Je ziet vaak dat de vernieuwingen niet of ten dele gebruikt worden, maar dat is bij Imtech niet het geval.
In 2003 had Imtech een winst per aandeel van EUR 1,82 en een dividend van EUR 1,07.
Wij (red.) gaan uit van een stijging van de winst per aandeel van ca. EUR 0,10 naar 1,92 en daar zal een dividend van tenminste handhaving EUR 1,07 inzitten. De huidige koers van ca. EUR 22,00 biedt voor de langere termijn goede beleggingsmogelijkheden.
Het zichtbare eigen vermogen was per 31-12-2003 EUR 12.02 en daar komt de halfjaarwinst bij. Het totaal uitstaande aantal aandelen was per 31-12-2003 25.864.549 en er waren toen 6 grootaandeelhouders met totaal 37,5% van het totaal.
Imtech krijgt ook orders van de UMTS, die in Europa wordt uitgerold, maar de markt van Fluid Bed Technologie staat aan de vooravond van een sterke groei. Dit is de markt op de toegangs- en brandbestrijdingstechnologie, zeg maar veiligheid en beveliging. Ook de activiteiten op Maritiemgebied geeft een positief beeld, en vooral luxe jachten en buitenlandse marines.
Alles bijelkaar een bedrijf waar je centen in vertrouwde handen zijn.

Per 8 maart 2005 is de bekendmaking van de jaarcijfers 2004 en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is op 18 april 2005.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL