Imtech: toename omzet en winst eerste helft 2004 en overname BrightHouse

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/08/2004 07:46
EBITA: 34,1 miljoen euro (+8,3%)
Netto resultaat voor afschrijving goodwill: 21,7 miljoen euro (+7,4%)
Omzet: 779 miljoen euro (+6,4%)
Orderportefeuille: op niveau, 2,4 miljard euro (+2,2%)
Benelux: België en Luxemburg op niveau, resultaatafname in Nederland
Duitsland, UK en Spanje: positieve ontwikkelingen
ICT & Technology: per saldo hoger resultaat

Dr. ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur van de Europese technische dienstverlener: ‘Imtech heeft, ondanks aanhoudende moeilijke economische omstandigheden, een positief eerste halfjaar achter de rug. Zowel de omzet, het bedrijfsresultaat voor afschrijving goodwill (EBITA) als het netto resultaat voor en na afschrijving goodwill namen toe. In de Benelux bleven België en Luxemburg op niveau, maar in Nederland was sprake van een lager resultaat. Duitsland, UK en Spanje droegen positief bij aan de goede resultaten in de eerste helft van 2004. De ICT & Technology activiteiten
lieten per saldo een hoger resultaat zien. In alle markten geldt dat de activiteiten op het gebied van technisch onderhoud en beheer verder toenamen. De combinatie van technologieën (informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw), geografische spreiding en verschillende markten maakt Imtech minder gevoelig voor de effecten van wisselende marktomstandigheden. Het blijkt dat de Imtech-strategie opnieuw zijn waarde bewijst. Op basis van de ontwikkelingen in de eerste helft van 2004 handhaven
we, naar de huidige inzichten, onze in maart 2004 gegeven vooruitzichten van een verdere toename van de EBITA over het gehele jaar 2004.’

Resultaten eerste helft 2004
De grondslagen voor de financiële rapportage zijn gelijk aan die van het jaarverslag 2003. De EBITA nam met 2,6 miljoen euro toe tot 34,1 miljoen euro (eerste helft 2003: 31,5 miljoen), een toename van 8,3%. Echter, door hogere rentelasten en hogere belastingdruk nam het netto resultaat voor afschrijving goodwill met 1,5 miljoen euro (7,4%) toe. Het netto resultaat steeg met 2,6% tot 19,8 miljoen euro. De omzet steeg met 47 miljoen euro tot 779 miljoen euro, een toename van 6,4%. De productie daalde daarentegen met 64 miljoen euro tot 889 miljoen euro, een afname van 6,7%. De orderportefeuille groeide met 2,2% en
bedroeg 2,4 miljard euro en blijft op een voor Imtech hoog niveau (eerste helft 2003: bijna 2,4 miljard euro).

De nettowinst per aandeel voor afschrijving goodwill nam toe van 0,78 euro naar 0,84 euro (een toename van 7,7%), gebaseerd op het gemiddeld aantal uitstaande aandelen gedurende de eerste helft van het jaar.

Vermogen en financiering
De verhouding groepsvermogen : totaal passiva bedroeg per 30 juni 2004 36% (ultimo 2003 34%).
De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten bedroeg 33,7 miljoen euro negatief tegenover 53,7 miljoen euro negatief ultimo juni 2003. De financiering hiervan geschiedde uit liquide middelen. De kasstroom uit financieringsactiviteiten werd voornamelijk veroorzaakt door de dividendbetaling (1,07 euro per aandeel).
In het eerste halfjaar zijn 14.000 aandelen verkocht door de vennootschap waarmee een bedrag was gemoeid van 0,3 miljoen euro. De verkoop hield verband met het feit dat er per saldo meer personeelsopties zijn verlopen dan toegekend. Het aantal uitgeoefende personeelsopties bedroeg 82.000.
De onderneming had ultimo juni 2004 een netto kaspositie van 62 miljoen euro (ultimo juni 2003: 45 miljoen euro).

Vooruitzichten
Op basis van de ontwikkelingen in de eerste helft van 2004 handhaaft de Raad van Bestuur, naar de huidige inzichten, de in maart 2004 gegeven vooruitzichten van een verdere toename van de EBITA over het gehele jaar 2004.

En Overname,
Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) deelt mede dat het in principe overeenstemming heeft bereikt met de huidige directeur-eigenaren van BrightHouse voor overname van deze Nederlandse onderneming die gespecialiseerd is in (strategisch) projectmanagement. Met 25 ervaren ICT-projectmanagers realiseert BrightHouse een omzet van circa vijf miljoen euro op jaarbasis. De koopsom zal zes miljoen euro bedragen. De overname past goed in de Imtech-strategie die onder meer voorziet in het acquireren van hoogwaardige diensten met bijbehorende hoge marge en verdere versterking van de ICT-activiteiten. Samen met de reeds in de organisatie aanwezige ICT-consultancy activiteiten beschikt Imtech na overname van BrightHouse over een sterke groep consultants en (project)managers (ruim 75 medewerkers) die gespecialiseerd is in advisering en realisatie van (strategische) projecten op het gebied van information en communication technology.

BrightHouse bestaat sinds 1997 en is een vooraanstaande Nederlandse managementspecialist op het gebied van realisatie van complexe projecten waarbij information technology een dominante rol speelt. De managementopdrachten zijn complex van aard en omvang. BrightHouse onderscheidt zich door een projectaanpak waarbij de baten voor opdrachtgevers zo vroeg mogelijk in de tijd worden gerealiseerd. De onderneming is gespecialiseerd in onder meer: project-, interim-, contract-, proces- en crisismanagement, maar ook in het managen van nieuwe business initiatieven en veranderingsmanagement. Op een aantal van deze managementvelden beschikt BrightHouse over eigen methoden en technieken.

BrightHouse beschikt over goede marktposities in de markt van zakelijke dienstverlening (banken, verzekeringen), zorg, handel, bouw & vastgoed, industrie en telecom, alsmede in diverse non-profitsectoren als politie en overheid. Enige opdrachtgevers zijn: ABP, Achmea, BAM-Vastgoed, Connextion-TSN, Heijmans, Interpolis, Politie Nederland, Rabobank, Vitens en Wegener.

De strategische fit van BrightHouse binnen Imtech is groot, zowel voor de totale organisatie als voor Imtech ICT. Binnen Imtech ICT Consultancy opereren thans de business units Imtech ICT Business Improvement en Bostec. Deze business units en BrightHouse zijn actief in complementaire segmenten in de markt van ICT-consultancy en ICT-projectmanagement en er is sprake van elkaar aanvullende commerciële netwerken en kennisgebieden. Specifieke deskundigheden kunnen, met behoud van zelfstandigheid, voor elkaar ingezet worden om naar de markt een breder en completer dienstenpakket aan te bieden. Samen beschikken de drie units over een goede positie in de Nederlandse advies- en ICT-markt.

Na overname zal BrightHouse een zelfstandige business unit worden binnen Imtech ICT. Het huidige management zal aanblijven.

Redactie XEA.nl
In deze moeilijke tijd, o.a. de kantoren markt, is tegen dit licht bezien het resultaat van Imtech goed. De verwachtingen gingen wel uit van ca. 15% bij andere instellingen van fin.adviseurs, maar de heer van den Bruggen had gezegd, dat hij met een enkelcijferige stijging al "dik" tevreden zou zijn.
En daar voldoet Imtech aan.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL