Imtech: Order 20 miljoen euro oliemarkt in Nigeria

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/06/2004 08:04
Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van Shell Nigeria een opdracht ontvangen voor de technische uitbreiding en upgrading van vijf flowstations in het Cawthorne Channel Further Oil Development Project in Nigeria. Hierdoor zal onder meer de olieproductiecapaciteit van dit olieveld met 30.000 vaten per dag worden uitgebreid. De contractwaarde voor Imtech bedraagt circa 20 miljoen euro.

Imtech beschikt over diverse competentiecentra met specialistische technologische kennis op het gebied van olie en gas. Deze zijn voor een groot aantal olie-exploiterende ondernemingen actief waaronder Shell. Eén van deze competentiecentra is de business unit Imtech Vonk in Coevorden, onderdeel van Imtech Projects. Deze business unit heeft in samenwerking met Weltek, de lokale vertegenwoordiging van Imtech in Nigeria, de opdracht van Shell Nigeria verworven voor de technische uitbreiding en upgrading van het Cawthorne Channel Further Oil Development Project. Het gaat om technologie voor de flowstations Cawthorne Channel 1, 2 en 3, Awoba en Krakama.

Het Cawthorne-olieveld ligt in het zuidoosten van Nigeria, nabij de stad Port Harcourt. Het door Imtech uit te voeren project heeft onder meer tot doel de olieproductiecapaciteit van het Cawthorne Channel 3 Flowstation met 30.000 vaten per dag uit te breiden. Voor dit flowstation alsmede de flowstations Cawthorne Channel 1en 2 en Awoba en Krakama vindt er daarnaast een volledig herinstrumentatie plaats van mechanische technologie naar elektronische technologie. Alle flowstations krijgen bovendien een IT-upgrade. Tot slot draagt Imtech zorg voor de implementatie van de zogenaamde gasliftfacilities op deze flowstations. Hiermee wordt het gas dat meekomt bij de oliewinning terug geïnjecteerd in het olieveld, teneinde de druk op peil te houden en continue productie mogelijk te maken.

Imtech is verantwoordelijk voor de complete engineering, levering, installatie en inbedrijfstelling van alle technische oplossingen in dit multidisciplinaire project. De logistiek en installatiewerkzaamheden ter plaatste zullen in nauwe samenwerking met de lokale vertegenwoordiging onder supervisie van Imtech worden uitgevoerd.

Voor Shell Nigeria heeft Imtech in de afgelopen jaren diverse projecten uitgevoerd, waaronder meerdere technische projecten voor het Cawthorne Channel Associated Gas Project.

Imtech weet haar orders te pakken en wij (red.) zien dat de stabiele instroom van de orders ook de naamsbekendheid van Imtech steeds meer uitbreid.
Goed dividend rendement van ruim 5% en een uitstekend management, wat wil de belgger nog meer?
Wij hebben het aandeel Imtech nog steeds op een kopen staan, ondanks de gestegen koers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL