Imtech verzorgt technologie aan boord van korvetten Poolse Marine

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/12/2003 07:50
Doorbraak Imtech in Polen: opdracht voor maritieme technologie aan boord van eerste korvet uit Gawron Klasse voor Poolse Marine ter waarde van 13 miljoen euro

Optie van circa 50 miljoen euro voor nog zes korvetten

Gouda, 18 december 2003 - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van de marinescheepswerf Gdynia in Polen opdracht ontvangen voor ontwikkeling en installatie van de maritieme technologie aan boord van het eerste Poolse marinekorvet uit de Gawron Klasse. De opdracht vormt een doorbraak voor Imtech op de maritieme markt in Polen. De totale waarde van de opdracht bedraagt circa 13 miljoen euro. Tevens is een optie getekend voor de maritieme technologie aan boord van nog zes andere korvetten. De waarde van deze optie bedraagt circa 50 miljoen euro.


De Poolse Marine heeft aangekondigd dat het zeven ruim 2.000 ton wegende marinekorvetten met een lengte van 95 meter uit de Gawron Klasse zal aanschaffen. Deze plannen vormen één van de grootste investeringen uit de Poolse marinehistorie en betekenen een belangrijke uitbreiding en verbetering van de slagvaardigheid van de Poolse Marine, die in toenemende mate in NAVO-verband opereert. Zo zullen de korvetten gebruikt worden ter bewaking van de oostgrens van de Europese Gemeenschap.

Imtech zal aan boord van de korvetten een Integrated Platform Management Systeem (IPMS) aanbrengen. Tevens wordt de lucht- en klimaattechnologie (HVAC: Heating, Ventilation en Air Conditioning door Imtech verzorgd. De opdrachten zijn verworven door Imtech Marine & Offshore uit Nederland en Imtech Schiffbau/Dockbautechnik uit Duitsland. Bovendien is een optie getekend voor ontwikkeling en installatie van de maritieme technologie aan boord van de zes overige door de Poolse Marine aan te schaffen korvetten

De IPMS-technologie maakt geïntegreerde bediening van alle platformsystemen mogelijk: energieopwekking en -verdeling, brandbeveiliging, calamiteitenbestrijding en overige systemen. Dit houdt in dat alle technische oplossingen, onder andere aandrijving, voortstuwing, energieopwekking, monitoring, control, radar, camerabewaking, brand- en rookmelding, aan boord van de korvetten middels geïntegreerde computerschermen plaats kan vinden. Met IPMS aan boord wordt de operationele effectiviteit van de korvetten ten opzichte van meer conventionele (niet geïntegreerde) technische oplossingen aanzienlijk vergroot.

De Imtech-technologie wordt in samenwerking met de lokale Poolse maritieme industrie in de schepen geïmplementeerd. Het eerste korvet zal eind 2007 worden overgedragen aan de Poolse Marine.

De opdracht vormt een doorbraak voor Imtech op de maritieme markt in Polen en betekent een volgende stap in verdere internationalisering van het technische maritieme dienstenpakket van Imtech. Onlangs meldde Imtech ook al orders ter waarde van tien miljoen euro voor modernisering van de boordautomatisering aan boord van zes Griekse marinefregatten. Op dit moment wordt tevens gewerkt aan de realisatie van de complete technische infrastructuur van vier amfibische transportschepen voor de Engelse Royal Navy. Deze opdracht vertegenwoordigt een waarde van ruim zestig miljoen euro.

Wij van de redactie schreven het al eerder, maar het lijkt of de beleggers voorbij willen gaan aan Imtech, de heer R. van der Bruggen weet zijn orders binnen te halen in deze moeilijke tijd. Als straks de echte economie gaat bloeien, zal dit aandeel ook duidelijk zijn bloei laten zien. Maar dan zal de koers aanzienlijk hoger staan. Imtech brengt de nieuwe technologie ook in bedrijf en dat wordt door de beleggers nog tekort gezien.
Wij blijven bij kopen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL