Imtech: versterking positie in UK door overname van Aqua Group

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/05/2007 07:58
Imtech overschrijdt grens van 300 miljoen euro aan opbrengsten in UK
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Engelse technische dienstverlener The Aqua Group Ltd. overneemt van de huidige eigenaren. Hiermee versterkt Imtech haar positie in de UK aanzienlijk. De overnamesom, inclusief een earn-out, bedraagt circa 24 miljoen euro en zal in contanten worden voldaan. De overname past in de Imtech-strategie voor verdere groei in de UK en levert een directe bijdrage aan de winst per aandeel.

Dr. Ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur Imtech, is enthousiast over het nieuwe Imtech-bedrijf: 'Naast een goed rendement is Aqua een gerenommeerde multidisciplinaire technische speler die uitstekend geworteld is in Oost Engeland. Dit is een economisch gezien snel groeiende regio, waarin Imtech reeds actief is. Met de overname is Imtech, conform haar strategie, weer een stap verder op de weg naar het verwerven van een top-3 positie in de technologiemarkt in de UK.'

Profiel Aqua Group
Aqua Group (opgericht in 1968) is een gerenommeerde multidisciplinaire technische dienstverlening en onderhoudsspecialist die de technische competenties elektrotechniek, werktuigbouw (lucht- en klimaattechnologie), ICT, data- en telecommunicatie, beveiliging en control aanbiedt in de groeiende markt van utiliteit. Met ruim 210 medewerkers werd in 2006 bijna 40 miljoen euro aan opbrengsten gerealiseerd. Vanuit de vestigingslocatie in Swavesy, in Cambridge, behoort de Aqua Group tot de sterkere spelers in de regio Oost Engeland, inclusief het snel groeiende oostelijk deel van de regio Groot-Londen.

De organisatie bestaat uit drie business units: Mechanical and Electrical Services (multidisciplinair technische oplossingen), Planned Maintenance (technologisch beheer en onderhoud) en Control (informatisering en gebouwautomatisering). Met deze combinatie aan activiteiten biedt de onderneming complete technische dienstverlening in de vorm van consultancy, engineering, implementatie, maintenance management en maintenance services. Aqua is actief op de markt van kantoren, (gezondheid)zorg, onderwijs, recreatie, (luxe) appartementengebouwen en technologische business-to-business services. De brede scope aan activiteiten maakt een flexibele opstelling ten opzichte van wisselende marktomstandigheden mogelijk, hetgeen positief bijdraagt aan de continuïteit.

De onderneming telt ruim 80 vaste grotere opdrachtgevers voor wie Aqua al jaren actief is. Meer dan negentig procent van de activiteiten kenmerkt zich dan ook door 'recurring business', waarbij de onderhouds- en controlactiviteiten snel in omvang toenemen. Tot de gerenommeerde opdrachtgevers behoren onder meer het Imperial War Museum in Duxford, de University of Cambrigde, Epping Forent College en de farmaceut UEA Zicer.

Aqua onderscheidt zich door talloze onderscheidingen waaronder de British Safety Council National Award voor 9 achtereenvolgende jaren en de H+V nieuws Neating Ventilation and Airconditioning Constructor of the Year toekenning.

Strategie
De overname van de Aqua Group past goed in Imtech's groeistrategie. Imtech beschikt over vooraanstaande marktposities in België, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Spanje, Oost-Europa en de UK. In de UK streeft Imtech naar strategische versterking van haar marktpositie. Momenteel is Imtech in de UK actief op het gebied van:

multidisciplinaire technische dienstverlening (elektrotechniek, instrumentatie, werktuigbouw, data- en telecommunicatie, control en automatisering) in Zuid-Oost Engeland (zuidelijke deel en centrumgebied in de regio Groot London) en de regio rondom Nottingham en in West Yorkshire, nabij Leeds;
complete technische oplossingen op de inframarkt, met name in de markt van water- en afvalwaterzuivering (landelijke top-5 speler);
hightech oplossingen op het gebied van mobiliteit: intelligente transportsystemen, dynamisch verkeersmanagement, verkeersveiligheid en -handhaving, alsmede prioriteitssystemen en dynamische reizigersinformatie in het openbaar vervoer in heel de UK en Ierland.

Daarnaast is Imtech via haar maritieme divisie in de UK actief op het gebied van maritieme technologie, onder andere door middel van de orders van de Royal Navy, en op het gebied van brandbeveiliging, parkeertechnologie en telecom. In totaal bezit Imtech in de UK meer dan 25 vestigingen.

Met de overname van Aqua overschrijdt Imtech de mijlpaal van 300 miljoen euro aan opbrengsten in de UK met een breed samengesteld portfolio aan activiteiten.

Synergie
Door de overname wordt de geografische actieradius van activiteiten aanzienlijk vergroot. In de markt van multidisciplinaire dienstverlening wordt nu het gehele zuiden van Engeland grotendeels afgedekt. Juist hier is het hart van de gezonde Engelse economie aanwezig en neemt de vraag naar complete technologische oplossingen snel toe. Voor een groeiend en breed spectrum aan veelal vaste klanten worden door Imtech steeds omvangrijkere multidisciplinaire projecten uitgevoerd.
De activiteiten van Aqua sluiten naadloos aan op die van Imtech in zijn algemeenheid (elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) en die van de huidige Engelse Imtech-bedrijven (Imtech Technical Services, bestaande uit de in 2003 overgenomen Meica Group en het in 2005 overgenomen Goodmarriott & Hursthouse, en het onlangs overgenomen Peek Traffic) in het bijzonder.
Met de overname maakt Imtech haar strategie om te behoren tot de leidende spelers op de markt van multidisciplinaire dienstverlening waar en wordt de huidige concurrentiepositie aanzienlijk versterkt. Samenwerking tussen alle Imtech-bedrijven in de UK leidt tot een bredere marktpenetratie, meer innovatie, lagere overheadkosten en meer managementpotentieel. Bovendien wordt Imtech op de arbeidsmarktmarkt in de UK een aantrekkelijke partij om voor te werken.
Vanuit de recente ervaring na de acquisities van Meica Group en Goodmarriott & Hurtshouse kan verwacht worden dat Aqua onder de financieel sterke vleugels van Imtech een door een gezonde groei gekenmerkte toekomst tegemoet gaat.

Continuïteit
Na overname zal het huidige management nog een aantal jaren aanblijven, hetgeen de continuïteit ten goede komt.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL