Buhrmann en Nedlloyd

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/11/2001 07:52
Stille wateren, diepe gronden!
Bij beide bedrijven laten ze het achterste van de tong niet zien.
Bij ons opties-advies van 20 okt. 2001 over Buhrmann adviseerde wij de calls apr. 02 de 6 en 7,5 en onze trouwe lezers zijn spekkopers.
Buhrmann verrastte vriend en vijand met betere cijfers, dan verwacht. De "hetze" was ongekend en de ervaring leert, dan op die momenten toe te slaan. De toekomst voor 2002 ziet er beter uit en vooral door de aankoop van de Samas-poot.De heer de Mos zei tegen ons, in een gesprek; wij hebben onze "cash-cow" verkocht, maar wel tegen een beste prijs!
In de handel is het gezegde, "een boer verkoopt zijn beste koe nooit", maar als hij dat wel doet, is geen prijs te "hoog". Boeren gaan tegenwoordig ook met pensioen!

NEDLLOYD is ook zo'n bedrijf, is ook een soort cash-cow, hebben 2 deelnemingen en een pot geld. Het zou wat voor de KPN zijn, deze club is met een "grote korting" te koop. Opsplitsen en het brengt geld op.De heer Berndsen denkt dat de waarde nu op EUR 50 ligt, terwijl de beurs koers ca. EUR 14 is.
Dat de resultaten onder druk staan, is een ding wat zeker is. Maar het bedrijf maakt winst en betaald dividend. Wij verwachten zeker weer EUR 1,-- dividend betaling, is wel 7% van het geld, op deze koers.
Wij zien dit als een 2 jaar deposito; 7% rente en een extra uitkering van ca. 36 euro (verschil tussen 50 en 14 euro beurs koers).
Over 2 jr. zal er wel geen Nedlloyd meer zijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL