Jaarverslag Buhrmann is binnen bij de redactie XEA.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 08/04/2004 15:24
Het jaarverslag van Buhrmann ziet er goed uit en wij lezen;
Bij Buhrmann is de financiele positie in 2003 aanzienlijk verbeterd door een verlaging van de schuldpositie en een volledige herfinanciering van de Groep. Eind 2003 bedroeg Buhrmanns totale rentedragende schuld EUR 836 miljoen, in vergelijking met EUR 1.735 miljoen eind 2002. De schuldenlast blijft bij Buhrmann de hoogste prioriteit houden, deze zal naar beneden moeten, dit levert een mindere rentelast op en je financieringsmogelijkheden zijn ruimer (red.)
Ook heeft Buhrmann een stringent beheer van het werkkapitaal en dan kan je het maximale uit je kasstroom halen.
Door de nieuwe kredietfaciliteit heeft Buhrmann meer flexibiliteit in haar operationele en financiele activiteiten gekregen.

Hierdoor is Buhrmann in een uitstekende groei positie gekomen en door optimaal gebruik te maken van haar technologiegedreven infrastructuur, kunnen zij een duurzame groei realiseren.
Bij een herstel van de werkgelegenheid van kantoorpersoneel in Noord-Amerika, zal dat leiden tot een grotere vraag naar de producten van Buhrmann.
Gisteren hoorde wij bij Getronics, dat Getronics in de VS in het 1e kwartaal 20% meer omzet had, dat wijst in een herstel richting en dat is dan ook positief voor Buhrmann.
Ook gaat Buhrmann zich richten op het midden- en kleinbedrijf, Buhrmann zat al in de markt voor grote organisaties en de zeer grote en Internationaal gerichtte bedrijven. Burhmann beoogt hogere marges te behalen door haar wereldwijde inkoopkracht en die nog verder te vergroten en door ondermeer meer producten aan te bieden onder eigen merknaam.
Door het personeel nog meer te betrekken in het bedrijfsgebeuren, zal de winstgevendheid verder toenemen. Dit kan bereikt worden door gezamelijk, met leveranciers en klanten de krachten te bundelen en die af te stemmen op ieder zijn wensen. Hierdoor kan een wederzijds tevredenheidsgevoel ontstaan.
Ook werkt Buhrmann aan een verdere verbetering van de aandeelhouderswaarde en die kan bij een herstel van de economie en de winst per aandeel snel toenemen.

Redactie,
Buhrmann heeft zich in koers al redelijk hersteld, maar "wij zijn er nog niet", dat zei de heer Koffrie pas ook nog tegen de redactie. Wij zijn er nog niet, maar bij een herstel van de markt en een betere USA dollar, dan gaat het bij ons weer als ouderwets.
Wij blijven positief voor het aandeel, op de korte en vooral langere termijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL