Afstraffing Buhrmann

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/06/2001 08:15
De afstraffing van Buhrmann is in de ogen van de beleggers terecht, maar economisch overdreven.
Voor de beleggers met een andere bril valt er op deze lage koers een koopje te halen. Buhrmann heeft wind tegen in Amerika en dat het nu Europa aandoet is te begrijpen, die volgt altijd wat later.
Belangrijk punt is dat in de VS gisteren de rente met "slechts" 0,25% is verlaagd. Dit is een teken dat de bodem is bereikt of haast, want weer een verlaging met 1/2% zou niet best geweest zijn. Dit teken van de FED wil zeggen dat er een keer ten goede aankomt, dus daar zal de handel van Buhrmann in de VS weer van profiteren. De emissie heeft geld binnengebracht en hierdoor kunnen de rentelasten goed naar beneden, dus meer lucht.
De winst zou aanzienlijk dalen (schaal van Mock 30-45%) en dan kom je uit op 1,30 tot 1,50 euro voor dit jaar. Bij een koers van 10 euro gisteren is dat gemiddeld ca. 7 k/w en dat is een koopje.
Wij verwachten dan ook een spoedig herstel richting 14 - 15 euro. Ons advies was verkopen en wordt nu weer kopen. Buhrmann heeft een zichtbaar eigenvermogen van 12,85 euro per 31-12-2000, dus kan nu ook nog een prooi worden!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL