Een goede Buhrmann geeft beleggers zekerheid.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/12/2002 07:50
Buhrmann heeft de beleggers en vooral de analisten (zij zorgden voor de onzekerheid), duidelijkheid gegeven omtrend de financiele toekomst.
Analisten gaan steeds meer op de stoel van de bestuurders zitten en wij denken dat weinig analisten een bedrijf zouden kunnen runnen!
Maar laten wij ons beperken tot Buhrmann, daar worden ondersteunende arbeidsplaatsen geschrapt, 1100 in totaal en het grootste deel in de VS, in Nederland zullen enkele tientallen plaatsen verdwijnen.
Dit geeft een eenmalige last van EUR 85 in het vierde kwartaal en hierdoor wordt het vierde kwartaal 2002 en het hele jaar verlies gevend. Als er dividend wordt uitgekeerd, zal het in aandelen zijn is met de financiers overeengekomen. Ook zal het een teken zijn van vertrouwen in de toekomst. Buhrmann heeft een andere inperking van haar kredieten gekregen, doordat de lasten jaarlijks met ca. EUR 6,5 miljoen toenemen, is het inperkingsbedrag verkleind. Op zich geen slechte zaak, want in betere tijden kan dat weer verruimd worden. Ook heeft Buhrmann een vernieuwd IT systeem geintroduceerd, wat op het oude systeem een extra afschrijving van ca. EUR 30 miljoen geeft.
Dit verschijnsel zagen wij ook bij Vopak en Wessanen. Dat wil dus zeggen dat de systemen op een te lange afschrijftermijn stonden, dus de accountant heeft ook z'n werk niet juist ingeschat. Moet ook meedenken en vooral in deze tijd.
De totale kosten van de reorganisatie belopen ca. EUR 115 miljoen en als de economie in de VS echt aantrekt, zal Buhrmann daar ook profijt van hebben. De kantoorartikelen zullen straks ook nodig zijn als de voorraden bij de bedrijven op zijn, daar gaat Buhrmann vanuit.
Wij zien Buhrmann straks gesterkt uit de zwakke econmie komen en houden het op een aanschaf van het aandeel (middeling).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL