Buhrmann cijfers naar omstandigheden redelijk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/08/2002 10:01
De cijfers van Buhrmann zijn gekeken naar de economische omstandigheden redelijk te noemen en dan mag het tegenvallen na de toezeggingen, maar je blijft afhankelijk van je afnemers.
Zaken doen is risico lopen en je kan wel produceren, maar het moet van de verkopen komen. Als Buhrmann nu alleen slecht presteerde, dan had de aandeelhouder te klagen. Dat is niet zo, dus vinden wij de koers overtrokken naar beneden gegaan.
Buhrmann gaat uit van een zelfde resultaat als vorig jaar; toen was het resultaat wpa EUR 1,03 voor afschrijving goodwill en nettowinst uitgewone bedrijfsvoering EUR 0,49 en een dividend van EUR 0,16, bij een eigen vermogen van EUR 15,76.
De koers was nu EUR 6,16 en dan denken wij weleens kopen om te middelen.
Zijn de vooruitzichten dan zo slecht voor Buhrmann, neen. Als de economie weer verbeterd, zullen de producten ook weer worden afgenomen.

Wat zegt Buhrmann zelf: Buhrmann weet haar marktaandeel te behouden en zelfs uit te breiden, de kosten te verlagen en door invoering nieuwe systemen (computer/internet) een snellere en verbeterde afzet/inzicht voor de klant. Een soort "selfsupporting", dus minder eigen personeel. Zij heeft last van de lagere USA $ en wel elke 10% daling kost ca. 3% winst, maar in Australie was een groei van ca. 20%, door gunstige omstandigheden daar en in New-Zeeland.
Alles bij elkaar ziet Buhrmann nog geen herstel van enige betekenis en hierdoor zal het herstel uit interne maatregelen moeten komen. Daar wordt hard aangewerkt.
Wij van de redactie, vinden dat het weleens goed is om mindere tijden te hebben, want dan slaapt men niet in en wordt er beter naar de kosten etc. gekeken. Het bedrijf wie dan ook wordt er in het algemeen beter en sterker van.
Als het herstel dan ook komt, profiteerd men er ook aanmerkelijk meer van.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL