aansprakelijkheid stelling voor overtreding beurs exit zoals bedoeld in artikel 2:92a BW; en Artikel 162 (6:162 BW onrechtmatige daad met de )aandelen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

04/10/2024 17:45
Wij van XEA.nl hebben de Euronext en AFM aansprakelijk gesteld en daaruit volgende onrechtmatige daad.

Geachte Bestuur en Raad van Toezicht Euronext te Amsterdam en Toezichthouder AFM gevestigd te Amsterdam. Hoorn 3 sept


d.d. 25/9/24 geen enkel antwoord van de Euronext, ook niet op de aangetekende! Nette Club en wie houdt toezicht en Controle op een juiste manier van werking bij dit bedrijf!? Heeft een beurs notering, dus zou de AFM streng moeten controleren!

Onderwerp: Beurs - extit Oranjewoud N.V. Te Gouda.

aansprakelijk stelling voor de schade, uitkoopprijs nog niet ontvangen door te vroege beurs - exit, tegen de wettelijke regeling,

2. Een wettelijke uitkoopregeling ten aanzien van de genoteerde (certificaten van) aandelen van een bepaalde soort, zoals bedoeld in artikel 2:92a BW;

Het beëindigen van de notering in het geval bedoeld onder 2,
zal niet eerder plaatsvinden dan na afloop van de uitkoopprocedure.

Hier zijn Euronext en AFM schromelijk in de fout gegaan en stellen U beiden aansprakelijk.


Geachte AFM en Euronext

EURONEXT MEDEDELING 2004-041
Beëindiging van de notering
Mededeling van Euronext Amsterdam N.V. (Euronext Amsterdam) inzake het beleid inzake de beëindiging van de notering van (certificaten van) aandelen van een bepaalde soort.
Beëindiging notering op verzoek van de aandeelhouder(s) en/of de Uitgevende Instelling
Het op verzoek van de aandeelhouder(s) en/of de Uitgevende Instelling beëindigen van de notering van (certificaten van) aandelen van een bepaalde soort uitgegeven door Uitgevende Instellingen die zijn toegelaten tot de officiële notering aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam is mogelijk in de volgende gevallen en onder navolgende voorwaarden.
1. Wanneer een openbaar bod wordt gedaan op alle tot de notering toegelaten (certificaten van) aandelen van een bepaalde soort en dit bod gestand wordt gedaan, waarbij de bieder 95% of meer van de soort van genoteerde (certificaten van) aandelen heeft verworven en de Uitgevende Instelling instemt met de beëindiging van de notering.
2. Wanneer anders dan door een openbaar bod één aandeelhouder 95% of meer van de
soort van genoteerde (certificaten van) aandelen houdt en de Uitgevende Instelling instemt met de beëindiging van de notering, op voorwaarde dat aan de overige aandeelhouders een ‘exit-regeling’ wordt geboden, zoals hieronder nader is bepaald.
3. Wanneer anders dan door een openbaar bod meerdere aandeelhouders ‘acting in
concert’ 95% of meer van de soort van genoteerde (certificaten van) aandelen houden en de Uitgevende Instelling instemt met de beëindiging van de notering, op voorwaarde dat aan de overige aandeelhouders een ‘exit-regeling’ wordt geboden zoals hieronder nader is bepaald.

4. Wanneer de aan Euronext Amsterdam genoteerde (certificaten van) aandelen van een bepaalde soort gedurende tenminste 12 maanden tevens een notering hebben aan een andere gereguleerde en voldoende liquide markt die naar het oordeel van Euronext Amsterdam voldoende waarborgen biedt voor de bescherming van de beleggers en/of de goede werking van de markt.
Indien in één van bovengenoemde gevallen aan de daarin gestelde voorwaarden is voldaan en beëindiging van de notering wordt verzocht door de Uitgevende Instelling en/of de aandeelhouders, dan dient men daartoe een schriftelijk verzoek in bij Euronext Amsterdam.
Indien Euronext Amsterdam positief besluit op voornoemd verzoek, zal worden overgegaan tot beëindiging van de notering in principe 20 beursdagen na publicatie van dat besluit, of zoveel langer als bij een eventuele ‘exit-regeling’ is gewenst.
Onder ‘exit-regeling’ wordt verstaan:
1. Een openbaar bod op de genoteerde (certificaten van) aandelen van een bepaalde soort.
Vanzelfsprekend is het de Wet toezicht effectenverkeer 1995 die bepaalt welke regels worden gesteld aan een exit-regeling die is aan te merken als een openbaar bod in de zin van deze wet;
2. Een wettelijke uitkoopregeling ten aanzien van de genoteerde (certificaten van) aandelen van een bepaalde soort, zoals bedoeld in artikel 2:92a BW;
3. De inkoop door de uitgevende instelling van genoteerde (certificaten van) aandelen van een bepaalde soort die gedurende een periode van 20 beursdagen openstaat, of;
4. Indien en voor zover de AFM op onderdelen of als geheel ontheffing heeft verleend van toepasselijkheid van de biedingsregels, een regeling die voldoet aan door Euronext Amsterdam te stellen eisen met betrekking tot de bescherming van de beleggers en/of de goede werking van de markt, en die tenminste inhoudt dat deze (i) geldt voor alle resterende genoteerde aandelen of certificaten van aandelen van een bepaalde soort, (ii) gedurende een periode van 20 beursdagen openstaat, (iii) een prijs bevat die gebaseerd is op de beurskoers en/of de intrinsieke waarde, voorafgaand aan de eerste aankondiging van de exit regeling.
Exit-regeling 2, 3 en 4 dienen bekend te worden gemaakt via een persbericht, een advertentie in een landelijk verspreid dagblad en in de Officiële Prijscourant.
Het beëindigen van de notering in het geval bedoeld onder 1, zal niet eerder plaatsvinden dan na afloop van het openbaar bod. Het beëindigen van de notering in het geval bedoeld onder 2,
zal niet eerder plaatsvinden dan na afloop van de uitkoopprocedure.
Het beëindigen van de notering in het geval bedoeld onder 3, zal niet eerder plaatsvinden dan na 20 beursdagen nadat
het aanbod tot inkoop is gedaan. Het beëindigen van de notering in het geval bedoeld onder 4, zal niet eerder plaatsvinden dan na 20 beursdagen na aankondiging van de exit-regeling via een persbericht, een advertentie in een landelijk verspreid dagblad en in de Officiële Prijscourant (zit nu bij Optimix)

Overige mogelijkheden tot beëindiging van de notering
De hierboven beschreven mogelijkheden tot beëindiging van de notering laten de bevoegdheid van Euronext Amsterdam onverlet om over te gaan tot beëindiging van de notering op grond van artikel 65 Fondsenreglement in de gevallen voorzien in dit artikel of op grond van Mededeling 2003-058 in de gevallen voorzien in deze Mededeling.
Tot beëindiging van de notering zal niet worden overgegaan indien of voor zolang Euronext
Amsterdam van oordeel is dat daardoor de bescherming van de beleggers en/of de goede werking van de markt wordt geschaad. Beëindiging van de notering geschiedt verder met inachtneming van de in het Fondsenreglement voorgeschreven procedures. Artikel 65 B Fondsenreglement voorziet in de mogelijkheid tot beroep tegen de beslissing van Euronext Amsterdam tot het doen vervallen van een fonds uit de notering. Deze mededeling treedt met onmiddellijke ingang in werking.

8 april 2004


Hiermee hebben Euronext en AFM zich schuldig gemaakt aan een onrechtmatige daad
Boek 6 Artikel 162 (6:162 BW)
Onrechtmatige daad

Hij die jegens een ander een onrechtmatige daad pleegt, welke hem kan worden toegerekend, is verplicht de schade die de ander dientengevolge lijdt, te vergoeden.
Als onrechtmatige daad worden aangemerkt een inbreuk op een recht en een doen of nalaten in strijd met een wettelijke plicht of met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt, een en ander behoudens de aanwezigheid van een rechtvaardigingsgrond.
Een onrechtmatige daad kan aan de dader worden toegerekend, indien zij te wijten is aan zijn schuld of aan een oorzaak welke krachtens de wet of de in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt.

Wij willen dus als resterende aandeelhouders Oranjewoud Euronext en AFM aansprakelijk te stellen, voor hun foute beslissing t.w. beurs - exit van 7 februari 2022 de notering van 't aandeel Oranjewoud aan Euronext Amsterdam te laten beëindigen. Tevens hebben Euronext en AFM zich schuldig gemaakt door het plegen van een onrechtmatige daad!

Dit is tegen de wet- en regelgeving in, zie de inhoud van het bovenstaande!

28 februari van 2024 liet de cassatie mogelijkheid af en pas daarna (lees 20 dagen) had de beurs notering van het aandeel Oranjewoud via bovenstaande regeling (lees) normaal kunnen worden beëindigd. Dus in 2024 en niet begin febr. 7 2022 .


Ik WGM. Velzeboer stellen Euronext en AFM namens alle resterende Oranjewoud Aandeelhouders aansprakelijk voor alle schade t.w. kosten voortvloeiende uit deze aansprakelijkheid en onrechtmatige daad t.w. zoals bedoeld in artikel 2:92a BW; en Artikel 162 (6:162 BW)
en de betaling van uitkoopprijs door een deskundige vastgesteld op EUR 10,06 per aandeel Oranjewoud in opdracht van het OK te Amsterdam en de rente tarieven voor 2022 6%, over 2023 4% en 2024 7%. en eventuele latere rente over de komende jaren na 2024.

Ik verzoek Euronext en AFM gezamenlijk de verschuldigde bedragen beschikbaar te stellen en over te maken naar de Consignatie Kas bij het Ministerie van Financiën te Dan Haag. Daarna kunnen de brokers en andere Effectenkredietinstellingen de Aandelen Oranjewoud zonder last overmaken uit het depot van haar cliënten. en volgt de betaling aan hun Cliënten.

Ik verzoek Euronext en de AFM met mij (W.Velzeboer) in contact te treden voor een snelle afhandeling van deze zaak!

P.S. Graag verzoek ik U beiden, een email als ontvangst bevestiging te sturen en met Uw juiste adres. Daarna zal ik (W. Velzeboer) u beide een aangetekende sturen ter bevestiging op U juiste adres.

Hoogachtend

W. V.

namens de resterende Oranjewoud Aandeelhouders.



De AFM wijs alles af i.v.m. onderstaand art. 1:25d

Andere moeten boetes betaald als zij iets bedrijfsmatig verzuimd en de AFM is onschendbaar blijkt wel. AFM heeft haar toezicht niet uitgevoerd en dat kost de kleine beleggers circa EUR 7 miljoen. Een Grove nalatigheid van Euronext en AFM.
Wij laten het er niet bij zitten.


Antwoord AFM d.d. 5 sept. 2024
Artikel 1:25d

1.

De Nederlandsche Bank, de leden van haar directie en raad van
commissarissen en haar werknemers zijn niet aansprakelijk voor schade
veroorzaakt door een handelen of nalaten in de uitoefening van een op
grond van een wettelijk voorschrift opgedragen taak of verleende
bevoegdheid, tenzij deze schade in belangrijke mate het gevolg is van
een opzettelijk onbehoorlijke taakuitoefening of een opzettelijk
onbehoorlijke uitoefening van bevoegdheden of in belangrijke mate te
wijten is aan grove schuld.

2.

De Autoriteit Financiële Markten, de leden van haar bestuur en raad
van toezicht en haar werknemers zijn niet aansprakelijk voor schade
veroorzaakt door een handelen of nalaten in de uitoefening van een op
grond van een wettelijk voorschrift opgedragen taak of verleende
bevoegdheid, tenzij deze schade in belangrijke mate het gevolg is van
een opzettelijk onbehoorlijke taakuitoefening of een opzettelijke
onbehoorlijke uitoefening van bevoegdheden of in belangrijke mate te
wijten is aan grove schuld.

3.

Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing op de leden van het
bestuur en de werknemers van een overbruggingsinstelling als bedoeld
in de artikelen 3:159t, tweede lid, en 3A:37, van een rechtspersoon
als bedoeld in artikel 3A:38, of van een entiteit voor activa- en
passivabeheer als bedoeld in artikel 3A:41, eerste lid, alsmede op een
curator als bedoeld in artikel 1:76, een bijzondere bewindvoerder als
bedoeld in artikel 1:76a of een bijzondere bestuurder als bedoeld in
artikel 3A:49.

https://maxius.nl/wet-op-het-financieel-toezicht/artikel1:25d


Van Euronext nog niets gehoord, maar de aangetekende is onder weg naar de CEO dhr. R. v Vlerken



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL