a.s. Dinsdag BAVA van CSM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 07/07/2002 19:35
9 juli a.s. is er een BAVA van CSM.
De belangrijkste punten zijn: uitgifte van Financieringsprefs, wijziging boekjaar en de inkoop eigen aandelen waarvoor de Financieringsprefs voor in de plaats komen.
CSM is een bedrijf die langzaam maar zeker, steeds beter gepositioneerd is.
Nu is men weer in onderhandelingen met Avebe over de overname van de gluconzuurderivaten. De totale omzet is ca. EUR 30 miljoen. Via fermentatie wordt het organische gluconzuur geproduceerd. Het zuur wordt toegepast als calcium en mineraalverrijker in farmaceutische en voedingsmiddelenproducten. CSM is met Purac actief op gebied van melkzuur en melkzuurderivaten, dus sluit dit product goed aan bij haar eigen producten. CSM verwacht binnen enkele maanden tot een overeemstemming te komen met Avebe.
Het eerste halfjaar van dit boekjaar had CSM een nettowinst stijging van 10,1% tot EUR 88,1 miljoen. De nettowint per aandeel steeg met 12,4% naar EUR 1,09.
Wij zien het als een rots in de branding, want ondanks de slechte beurs is het aandeel gestegen naar ca. EUR 25, november 2001 was de koers ca. EUR 20. Voor het hele jaar wordt een stijging van tenminste 10% per aandeel verwacht.
Wij denken dat dat ruim verbeterd wordt.
Wij zijn op de BAVA aanwezig en houden u op de hoogte.
Het aandeel hebben wij op kopen staan.
Ons koersdoel is 35 tot 40 euro.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL