CSM bloeit weer op en biedt kansen voor de belegger.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/12/2006 10:52
Met de cijfers liet CSM al zien dat de keer in de bedrijfsresultaten er weer is, hier nog even een overzicht:
STRATEGISCHE ACTIES CSM GOED OP KOERS: STERKE VERBETERING RESULTAAT.
Kerncijfers
in miljoenen euro’s 1e halfjaar 2006 1e halfjaar 2005
Netto-omzet uit voortgezette bedrijfsactiviteiten 1.204,1 1.176,2
Bedrijfsresultaat vóór bijzondere posten 66,4 50,8
Bijzondere posten -41,4 -13,6
Bedrijfsresultaat 25,0 37,2
Resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten 22,3 * 355,3 **
Resultaat na belastingen 38,8 365,0
WPA (in €) 0,54 4,85
ROS vóór bijzondere posten (in %) 5,5 4,3
* Het resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten betreft het resultaat van CSM Sugar.
** Het resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten betreft het resultaat van CSM Sugar en CSM Sugar Confectionery en het
verkoopresultaat van CSM Sugar Confectionery.

Met Purac heeft CSM een "parel" in haar bezit.
PURAC verbetert bedrijfsresultaat vóór bijzondere posten met 6% en doorbreekt daarmee de trend van drie jaar dalende resultaten. Dit stond in het halfjaarbericht.
Purac kan CSM wel eens naar een grote bloei gaan brengen.
Olie en Purac zijn nauw met elkaar verbonden. De dure olie heeft Purac in de kaart gespeeld.
Even het profiel van Purac.
Purac is wereldleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten. Op biochemische wijze wordt natuurlijk melkzuur met behulp van fermentatie geproduceerd.
De wereldwijde marketing en verkoop van het productassortiment vindt plaats in een netwerk van eigen verkoopkantoren aangevuld met een groot aantal agenten/distributeurs.
De bouw van de 5de melkzuurfabriek in Thailand zal in de tweede helft van 2007 gereed zijn. Hiermee krijgt CSM voor haar afzet in de snel groeiende Aziatische markt, een goede positie en naast de deur. Zo is Purac wereldwijd gespreid over de volgende landen, Nederland, Verenigde Staten, Brazilië , Spanje en eind 2007 ook Thailand.

Terug naar de olie, door de dure olieprijs in de vraag naar "afbreekbaar" plastics ( Poly Lactic Acid of PLA) toegenomen en betaalbaar aan het worden. De groei in nog wel bescheiden, maar de milieu regels zullen CSM (lees Purac) in de kaart gaan spelen. Dit kan een grote groeimarkt worden (licentie rechten etc.) en dat zien wij (red. XEA.nl) nog niet in de koers van het aandeel CSM terug.
Natuurlijk heeft Purac nog vele andere producten en vooral in de voedingsindustrie, al zit de concurrentie ook niet stil.
Maar Purac heeft "het".

Met het aantrekken van de economie hier in Europa, zal de divisie Bakry Supplies Europe ook beter voor de dag gaan komen en Bakery Supplies North America, met haar 7 werkmaatschappijen, actief in de VS, Canada en Mexico, hebben in die markt wel de nummer 2 positie. De markt daar is totaal gezien circa USA dollar 21 miljard (excl. commodities en incl. distributie).


Met de verkoop van de verschillende onderdelen en de Suiker aan Cosun (Suiker Unie) komt er geld binnen voor aflossingen en andere zaken.
Met het overtollige kasgeld is CSM nu eigen aandelen aan het inkopen en dat verzorgd de Fortis Bank.
Om de 2 weken komt er weer een melding van ingekochte aandelen. Gisteren ook weer, lees dat door via onze fondsnavigator (klik op de link).

Hier de vooruitzichten 2006 CSM
Wij (CSM) bevestigen de vooruitzichten die we in ons jaarverslag 2005 hebben geschetst.
“Bakery Supplies Europe
Naar verwachting zal de omzet een geringe groei laten zien. Het bedrijfsresultaat (vóór bijzondere posten) zal in 2006, profiterend van verbeteringsprojecten, naar verwachting toenemen.

Bakery Supplies North America
Voortbouwend op in 2005 ingezette initiatieven zal de trend van omzetgroei en margeverbetering zich naar verwachting in 2006 voortzetten. Voor 2006 wordt een verbetering van het bedrijfsresultaat verwacht.

PURAC
Een scherpere strategische focus, gericht op productinnovatie en nieuwe toepassingen, zal naar verwachting leiden tot een volumegroei in de buurt van historische groeiniveaus. Gecombineerd met prijsverhogingen en voortgezette agressieve kostenbesparingen, wordt er in 2006 een substantiële verbetering van het bedrijfsresultaat verwacht.

Sugar (verkocht redactie XEA.nl)
Wijzigingen in de Europese suikermarktordening zullen naar verwachting leiden tot een lager bedrijfsresultaat in 2006. Het onderzoek naar de mogelijke verkoop van de suikerdivisie zal naar verwachting in de tweede helft van 2006 voltooid zijn.

CSM totaal
Voor 2006 zijn extra besparingen voorzien, waardoor de totale besparingen uit het verbeteringsplan uitkomen op € 55 miljoen, waarvan de helft rechtstreeks zal bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Voortbouwend op de in gang gezette maatregelen en gegeven de vooruitzichten voor de verschillende divisies, verwachten wij een verbetering van de resultaten van de voortgezette bedrijfsactiviteiten in 2006.”

Reactie XEA.nl
De aandelen van CSM zijn al met een stijging bezig, maar er zit voor de beleggers voor de lange termijn nog meer in het vat.
Er zijn ons (red. XEA.nl) 4 grootaandeelhouders bekend met samen ca. 22% van het totaal aantal aandelen en dat zal door de inkoop eigen aandelen misschien iets toenemen.

agenda
28-feb-07 publicatie jaarcijfers 2006
25-apr-07 Alg. Verg. van Aandeelhouders
27-apr-07 ex-dividend datum
15-aug-07 publicatie halfjaarcijfers 2007



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL