Uitstekend halfjaar resultaat CSM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/05/2002 09:59
CSM heeft een nettowinststijging behaald van 10,1% en kwam op EUR 88,1 miljoen uit. WPA steeg met 12,4% naar 1,09 (verwachting analisten was 1,05 tot 1,07), dus daar mogen ze mee thuis komen.
CSM verwacht voor het hele jaar een stijging van tenminsten 10%, buiten eventuele acquisities.
Bij Bakery Supplies Euro vergroot productassortiment en geografische spreiding door acquisities van Besser (Italie), Carels (Ned.) en Fima (Portugal). Herstructurering van distributie en productie-activiteiten bij Bakery Supplies North America doet de operationele marge stijgen. Dit is een goed teken, want daar zat de pijn vorig boekjaar.
Sugar Confectionery desinvesteert niet kern-activiteiten en realiseert een verdere groei van de strategische merken. De bietencampagne is wederom afgesloten met een goed resultaat. De Biochemicals (Purac) profiteert van toenemende vraag naar recent ontwikkelde melkzuurderivaten, zojuist een contract met Novartis getekend. Voor het stockdividend 2000/2001 zijn weer 1,3 miljoen aandelen ingekocht, dus geen verwatering van de wpa.
Ook zijn de rentelasten door de verkoop levensmiddelen teruggegaan van EUR 27,8 naar 22,9 miljoen. De rentedekking kwam uit op 6 en die was 4,8. Wel ging de belasting druk licht omhoog en wel van 27% naar 27,2%. De rentabiliteit van het geinvesteerd vermogen inclusief goodwill bedroeg 11,1% en deze was 11% vorig jaar exclusief levensmiddelen. Het balanstotaal steeg naar 2.548,8 miljoen (was per 30 sept. 2.371,6 mln. EUR. Het totaal eigen vermogen steeg van 561,2 miljoen naar 610 miljoen euro.
Zoals het er nu naar uitziet zal CSM voor de 25e maal achtereen een stijging van de winst laten zien. Dit wordt een prestatie, waar je mee thuis mag komen, maar de analisten zeggen al jaren dat CSM een dood fonds is. Dat mag dan wel zo zijn, maar als je nu; KPN, KPNQwest, UPC, Landis en noem maar op in de portefeuille had, dan heb ik liever dit dode fonds. Met dat verschil, bij CSM blijf je "levend" en bij de andere zou je er van "dood gaan"! Wij hebben CSM op kopen staan en dat blijft zo. Als er een verdere terugkeer komt naar de goede fondsen, kan CSM richting EUR 35-40 gaan. Kopen dit sterke bedrijf, met een uitstekend management.
De koers is nu ca. EUR 25.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL