CSM VOORNEMENS SUIKERDIVISIE TE VERKOPEN AAN COSUN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/07/2006 11:06
Diemen, 21 juli 2006 - CSM deelt mede dat de onderhandelingen met Cosun over de verkoop van de divisie CSM Suiker zodanig zijn gevorderd, dat verwacht mag worden dat definitieve overeenstemming kan worden bereikt. De definitieve koopprijs zal worden vastgesteld aan de hand van de balans per 30 september 2006. De verwachting is dat het werkkapitaal per die datum slechts EUR 3,6 miljoen bedraagt ten opzichte van een jaargemiddelde van circa EUR 45 miljoen.
Op basis van het lage werkkapitaal per 30 september 2006 is de voorlopige koopprijs vastgesteld op EUR 202 miljoen. Het onroerend goed gelegen in Breda maakt geen deel uit van de verkoop.
CSM verwacht de transactie in het vierde kwartaal van 2006 te kunnen afronden.
De voorgenomen verkoop van de suikerdivisie moet worden gezien in het kader van de stroomlijning van de portfolio van CSM. CSM wil zich verder concentreren op wereldwijde marktleidersposities in haar groeimarkten
(bakkerij-ingrediënten en -producten enerzijds en melkzuur en melkzuurderivaten anderzijds).

Gerard Hoetmer,
CEO van CSM: Het samengaan van CSM Suiker met Cosun betekent een belangrijke
krachtenbundeling en een versterking voor de gehele keten. Met het samengaan is de continuïteit van de Nederlandse suikersector in de snel veranderende Europese suikermarkt ook op de langere termijn gewaarborgd.
CSM Suiker is, met een jaaromzet van circa EUR 250 miljoen, een efficiënt suiker- en suikerspecialiteitenbedrijf.
CSM Suiker produceert en verkoopt jaarlijks ca 350.000-380.000 ton suiker. Het bedrijf met circa 300 medewerkers in vaste dienst heeft een hoofdkantoor in Diemen en twee productielocaties:
• Vierverlaten (Hoogkerk, Groningen), waar suiker uit bieten wordt geproduceerd. Deze fabriek verwerkt 18.500 ton suikerbieten/dag.
• Breda, waar suikerspecialiteiten worden geproduceerd (stropen, basterd suiker, vloeibare suiker etc.) en waar het laboratorium is gevestigd.
De suikersector in Europa wordt sterk bepaald door de Europese suikermarktordening. De huidige marktordening loopt af per juli 2006. Daarna wordt een nieuwe marktordening van kracht, die een looptijd heeft tot 2014/2015.
De informatie- en consultatieprocedures met de werknemersorganisaties en het vertegenwoordigend overleg zijn, waar toepasselijk, in gang gezet. De voorgenomen transactie wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de
Nederlandse Mededingingsautoriteit.
Op 16 februari jl. maakte CSM bekend een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van verkoop van haar suikerdivisie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL